Marka değeri kavramı nedir?

İçindekiler:

  1. Marka değeri kavramı nedir?
  2. Marka değerleri nelerdir?
  3. Marka değeri unsurları nelerdir?
  4. Marka Piramidi Nedir?
  5. Marka mimarisinin hedefleri nelerdir?

Marka değeri kavramı nedir?

Diğer bir tanıma göre marka değeri: “Tüketicinin tüketicinin o marka ile özleştirdiği ve diğer markalardan farklılaştırdığı ürün değerlerinin bütünüdür. Bir anlamda markaya yapılan geçmiş pazarlama yatırımları sonucunda o markayla özdeşleşmiş olan değerler toplamıdır.”

Marka değerleri nelerdir?

Marka değeri, bir markanın satış veya ikame değeridir. Marka varlıklarına yapılan yatırımlar yoluyla yaratılan uzun vadeli değerin net bugünkü değerini yakalar.

Marka değeri unsurları nelerdir?

unsurlar; marka adı, logo, sembol, karakter, jingle, ambalaj, konuşma sesi ve sloganlardır. Marka unsurları marka farkındalığı yaratmak için de dikkatli bir şekilde seçilmelidir.

Marka Piramidi Nedir?

Marka piramidi, marka bilgisini sunmak için görsel bir formdur. Bir piramit yerine, bilginin sunulduğu bağlam göz önüne alındığında, bir tekerlek veya başka bir şekil kullanabilirler. Asıl şey, bütünün farklı öğelerinin ilişkisinin görsel görüntüsüdür.

Marka mimarisinin hedefleri nelerdir?

Marka mimarisi oluşturmadaki hedefler hem şirket içindeki düzenin sağlanması hem de müşterilere güven verici bir marka kimliği yaratmaktır. Marka mimarisi ile bir şirket, marka ve alt markalarıyla arasındaki ilişkiyi en karlı biçime kurmuş olur.