Telefon para iadesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Telefon para iadesi nasıl yapılır?
  2. 2 el telefon iade edilir mi?
  3. Bozuk telefon iade edilir mi?
  4. Telefon para iadesi kaç günde yapılır?
  5. Kullanılmış telefon iade edilir mı?

Telefon para iadesi nasıl yapılır?

Öncelikle Tüketici hakem heyeti kararı yada Tüketici mahkemesi kararı cep telefonun parasının dava masrafları ile iade edilmesine karar verilmiş ise, bulunduğunuz yerdeki icra müdürlüklerine başvuru yapılarak icra marifetiyle paranızın iadesini talep ederek alabilirsiniz.

2 el telefon iade edilir mi?

Cihazınızı ikinci el aldıktan sonra bozulur ve ücret iadesi olmasına karar verilir ise, Servis sizden bir banka talimatı ve kimlik fotokopisi isteyecektir. bu yüzden sonradan ilk sahibini bulmanız zor olabilir hele ki telefoncudan aldıysanız asla bulamazsınız. ve ücret iadesi hakkınızı alamazsınız.

Bozuk telefon iade edilir mi?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun gereğince, alıcıların teslimat tarihinde itibaren 14 gün içinde cayma haklarını kullanarak herhangi bir sebep göstermeden ve “kargo ücreti ödemeden” ürünleri iade etme hakları vardır.

Telefon para iadesi kaç günde yapılır?

Cayma hakkına ilişkin ihbarın ulaşmasını takip eden en geç 14 (on dört) gün içinde mal/hizmet bedeli ve teslimat masrafları Alıcıya iade edilir ve 10 (on) günlük süre içinde mal/hizmeti alıcı iade etmekle mükelleftir.

Kullanılmış telefon iade edilir mı?

Buna cayma hakkı denmektedir ve on dört içinde kullanılması gerekir. Paketi ya da ambalajı açılmış ürün internetten alınmış olabileceği gibi doğrudan mağazadan da alınmış olabilir. Kural olarak nereden alınmış olursa olsun cayma hakkı ileri sürülerek ürünün iadesi sağlanabilir.