Zeytin dalı operasyonu nereye yapıldı?

İçindekiler:

  1. Zeytin dalı operasyonu nereye yapıldı?
  2. Zeytin dalı operasyonu kaç gün sürdü?
  3. Fırat Kalkanı Operasyonu neden yapıldı?
  4. Tel Rıfat nereye bağlı?

Zeytin dalı operasyonu nereye yapıldı?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun (SMO), Suriye'nin kuzeybatısında Hatay ilinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Afrin'in, terör örgütü PKK/YPG işgalinden kurtarılması için başlattığı harekatın yarın 3'üncü yılı.

Zeytin dalı operasyonu kaç gün sürdü?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 2018 yılında Afrin'de destan yazdı. Bölgeyi teröristlerden temizlemek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı 57 gün sürdü. Mehmetçik'in büyük başarı gösterdiği harekatın üzerinden tam 3 yıl geçti. Suriye'nin kuzeyindeki Afrin, terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altındaydı.

Fırat Kalkanı Operasyonu neden yapıldı?

"Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekatın ...

Tel Rıfat nereye bağlı?

Kilis'e 25 kilometre mesafedeki bölge, füze menzili içinde. SMO kaynakları, Tel Rıfat'ta Rus askerlerinin de bulunduğunu, YPG'lilerin elinde ise çok sayıda güdümlü anti-tankların olduğunu söylüyor.