Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği kimin?

İçindekiler:

  1. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği kimin?
  2. Tarım Kredi Kooperatifleri sahibi kim?
  3. Tarım Kredi Kooperatif Başkanı kimdir?
  4. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri kamu kurumu mudur?
  5. Gübretaş kimin?

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği kimin?

Tarım Kredi Kooperatifleri, T.C. Ziraat Bankası bünyesinde faaliyet gösterirken yılında Merkez Birliği'nin kurulmasıyla tamamen bağımsız bir çiftçi kuruluşu olmuş, T.C. Ziraat Bankası'nın idari yükümlülükleri sona ererken, finansman bankası olarak bugünde görevine devam ediyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri sahibi kim?

Cumhuriyetin ilanından sonra 1935 yılında çıkarılan 2836 sayılı "Tarım Kredi Kooperatifleri Kanunu" ile günümüzdeki anlamıyla kuruluşu gerçekleşmiştir....
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri
BaşkanKöksal Kacır
Genel MüdürFahrettin Poyraz
Resmî sitewww.tarimkredi.org.tr
5 satır daha

Tarım Kredi Kooperatif Başkanı kimdir?

Fahrettin POYRAZ. Dr. Fahrettin Poyraz, 3 Temmuz 1968'de Kütahya Domaniç'te doğdu. Babasının adı Hilmi, annesinin adı Habibe'dir.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri kamu kurumu mudur?

Bu itibarla, her ne kadar 1581 sayılı Kanun ile tüzel kişilik kazanmış olsa da Anayasanın 123 üncü maddesi gereği tarım kredi kooperatiflerinin kamu tüzel kişiliğini haiz olduğuna dair bir Kanun hükmü bulunmadığından bahsi geçen yapıların kamu tüzel kişiliği ve dahi kamu kurumu olduğunu kabul etmek mümkün olmayacaktır.

Gübretaş kimin?

Gübretaş'ın yüzde 75,95'i Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi'ne ait. Kalan kısmının yüzde 8,76'sı Oğuzhan Şahinkaya'ya, yüzde 15,29'luk kısmı ise halka açık ve diğer kişilere ait.