Limon tuzu nasıl imal ediliyor?

İçindekiler:

  1. Limon tuzu nasıl imal ediliyor?
  2. Limon tuzu içilirse ne olur?
  3. Limon tuzu nasıl bir şey?
  4. E330 Kanserojen mi?

Limon tuzu nasıl imal ediliyor?

Limon tuzları şeker pancarı melasından, limondan ve turunçgillerden elde edilmektedir. Son zamanlarda kullanımının çok olması ve ucu bir yöntem olarak şeker pancarı yöntemi daha çok tercih edilir hale gelmiştir. Çok aşırı kullanılması hem alerjik reaksiyon gösterebilirken hem de mide rahatsızlıklarına yol açabilir.

Limon tuzu içilirse ne olur?

Limon tuzu kimyasal yollarla elde edilen bir üründür, aşırı miktarda tüketilmediğinde insan vücuduna verdiği bir zarar tespit edilmemiştir. Çok fazla miktarda tüketildiği takdirde ise, mide sorunlarına yol açabilir. Ağız ve boğazda yaralar oluşmasına neden olabilir.

Limon tuzu nasıl bir şey?

Toplumda limon tuzu olarak bilinen kimyasal sitrik asit renksiz ve kristal yapılı organik bir bileşiktir. Çoğu meyve ve sebzede doğal olarak bulunan başlıca organik asitlerden biridir. Meyve ve sebzelere ekşi tadını veren bu asit özellikle narenciyelerde (sitrus) bulunduğu için sitrik asit adı verilmiştir.

E330 Kanserojen mi?

GIDA KATKI MADDELERİ, MEVZUATTA BELİRTİLEN LİMİTLERDE KULLANILDIĞINDA İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI DEĞİLDİR. EN TEHLİKELİ VE KANSEROJEN MADDE OLARAK GÖSTERİLEN E 330 (SİTRİK ASİT), HALK ARASINDA LİMOZ TUZU OLARAK TANINMAKTA VE HEMEN TÜM GIDALARDA KULLANILMAKTADIR.