Dul maaşı alan yaşlılık maaşı alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Dul maaşı alan yaşlılık maaşı alabilir mi?
  2. 65 yaş aylığına kimler başvurabilir?
  3. Yaşlılık maaşı kaç yaşında alınır kadın?
  4. Emekli maaşı ile dul maaşı alabilir mi?
  5. 65 yaş aylığı nereden öğrenilir?

Dul maaşı alan yaşlılık maaşı alabilir mi?

* Hem malullük hem de yaşlılık aylığına hak kazanana, aylıklardan yüksek olanı; eşitse yalnız yaşlılık aylığı bağlanır. Yaşlılık aylığı ile dul aylığı bağlanırsa her ikisi de tam ödenir. ... * 2008'den önce ölen SSK'li eşinden dul aylığı alırken SGK'li babasından dolayı yetim aylığına hak kazanan kişi tercih yapabilir.

65 yaş aylığına kimler başvurabilir?

1. 65 yaşını doldurmuş olan, 2. Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan, ... 4. 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.

Yaşlılık maaşı kaç yaşında alınır kadın?

2022 sayılı Kanun uygulamasıyla; 65 yaşını doldur- muş, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan gelir ve aylık almayan, muhtaç Türk vatandaşlarına, herhangi bir şekilde sigortalı olma ve prim ödeme şartına bağlı olmaksızın 65 yaşını doldurmuş kişilere sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak aylık bağlanmaktadır.

Emekli maaşı ile dul maaşı alabilir mi?

Vefat eden kişi ile sağ kalan eşin sigortalılık statüleri aynı da olsa farklı da olsa sağ kalan eşe her hâlükârda dul aylığı bağlanır. SSK veya Bağ-Kur kapsamında çalışan ya da emekli olan kız çocuğuna, bekar veya dul olması koşuluyla yetim aylığı bağlanıyor. ...

65 yaş aylığı nereden öğrenilir?

PTT 65 yaş maaşı yattı mı sorusuna aradığınız yanıtlara şu kanallar üzerinden ulaşabilirsiniz:
  1. PTT şubeleri.
  2. PTT web sitesi.
  3. SGK web sitesi.
  4. E-Devlet.
  5. Alo 144 Sosyal Yardım Hattı