Pazardan alınan mantar nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Pazardan alınan mantar nasıl temizlenir?
  2. Çamurlu Mantar nasıl temizlenir?
  3. Beyaz mantar soyulur mu?
  4. Kararan mantar bozulmuş mudur?

Pazardan alınan mantar nasıl temizlenir?

Taze bir limonun suyunu sıkıp bir kaseye alın, kasenin içine çok olmayacak şekilde (Temizleyeceğiniz mantarların miktarına göre değişecektir) su ilave edin. Elde ettiğiniz bu limon suyu-su karışımının içine mantarları batırıp çıkarın. Asla uzun uzun suyun içinde tutmayın.

Çamurlu Mantar nasıl temizlenir?

Mantarı yıkayıp temizlemek istediğinizde ise limon suyu veya sirke eklenen su dolu bir kabın içinde 10 dakika mantarları dinlendirin. Daha sonra elinizle mantarın dışını ovun ve son defa sudan geçirin. Sonrasında temiz ve kuru bir bez üzerinde mantarları kurulayın.

Beyaz mantar soyulur mu?

Mantar Temizlemenin Püf Noktaları Şapkası olarak tabir edilen, mantarın üst kısmında ince bir zar bulunur. Bu zarı bir meyve bıçağı yardımı ile yavaşça soyarak kaldırın. Bu zarı kaldırdığınızda mantarın beyaz kısmı ortaya çıkacaktır.

Kararan mantar bozulmuş mudur?

Gıda güvenliği söz konusu olduğunda, renk değişikliği asla iyiye işaret değildir. Çürükler ve kahverengi veya siyah noktalar, mantarlarının bozulduğunun ilk işaretlerindendir. Çürük mantarlar ve başka bozulma belirtisi olmayan diğer mantarlar için, lekeyi kesmeyi ve mantarın geri kalanını kullanmayı düşün.