Yeni doğan bebeğe D vitamini ne zaman verilir?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan bebeğe D vitamini ne zaman verilir?
  2. Devit 3 bebeklerde ne zaman kullanılır?
  3. Devit 3 bebeklerde ne işe yarar?
  4. Devit 3 damla nasıl kullanılır bebeklerde?

Yeni doğan bebeğe D vitamini ne zaman verilir?

D vitamini anne sütünde yeteri kadar bulunmaz bu nedenle D vitamini takviyesine mutlaka yenidoğanın ilk günlerinden itibaren başlanmalıdır. İlk bir yaşına kadar günlük D vitamini ihtiyacı 400IU, daha sonra ise 600IU dir.

Devit 3 bebeklerde ne zaman kullanılır?

Dr. Ahmet Özen: Ülkemizde maternal D vitamini eksikliği önemli bir problemdir. Bu nedenle hayatın ilk haftasından itibaren beslenme tarzı ne olursa olsun (Formüla veya anne sütü fark etmez) tüm bebeklere en az bir yaşına kadar, tercihen 3 yaşına kadar 400 ünite/gün D vitamini (günde 3 damla D vitamini) uygulanmalıdır.

Devit 3 bebeklerde ne işe yarar?

Diyetle alınan kalsiyum ve fosforun bağırsaklardan emilmesini sağlar. Kemik erimesine yol açan bir hormon olan, paratiroid hormonun salgılanmasını önler. Vücutta kalsiyum ve fosfor dengesini sağlar, kemik ve kasların sağlığı için gereklidir.

Devit 3 damla nasıl kullanılır bebeklerde?

· D vitamini damla ise ağızdan oral olarak ya da besinlere damlatılarak kullanılabilir. 2005 yılından itibaren özellikle çocuklarda sık karşılaşılan raşitizmi önlemek için yeni doğan bebeklere 1 yaşına kadar günde yaklaşık 3 damla (400 UI) D vitamini ücretsiz olarak verilir.