Gözde uçuşan cisimler neden çoğalır?

İçindekiler:

  1. Gözde uçuşan cisimler neden çoğalır?
  2. Gözdeki parıltılar neden olur?
  3. Gözde neden siyah leke?
  4. Gözün önünde sinek uçuşması nedir?

Gözde uçuşan cisimler neden çoğalır?

Dr. Nail Sönmez: “Göz önünde uçuşan cisimler görülmesi retina yırtılması, üveit yani göz iltihabı, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi hastalıklar ya da göz merceği ile retina arasını dolduran vitröz adı verilen sıvının yaşla birlikte yapısındaki doğal değişiklikler nedeniyle ortaya çıkabilir.

Gözdeki parıltılar neden olur?

En sık karşılaşılan sebep ise yaşlanmaya bağlı olarak vitre yapısında meydana gelen değişikliklerdir. Vitre sıvının yapısında bozulmalar sonucu arka vitre büzüşerek öne doğru gelir ve arka vitre retinanın belli bölgelerinden ayrılır. Bu durumda hastalar ışık çakmaları olduğunu tarifleyebilir.

Gözde neden siyah leke?

Retina Yırtılması Gözlerde siyah nokta oluşumunun en önemli faktörlerinden birisi retina yırtılmasıdır. Bu durumda gözün önüne değişik boyutlarda siyah noktalar gelebilir. Retina yırtılması durumunda göz önüne gelen siyah noktalar zaman içinde ortadan kaybolmaktadır.

Gözün önünde sinek uçuşması nedir?

Göz önünde uçuşan sinekler görmek retina yırtılmasının belirtisi olabilir. Retina yırtılması erken dönemde teşhis edilirse lazer ile tedavi edilebilir. Tedavide geç kalındığında ise retina dekolmanı (ayrılması) dediğimiz durum ortaya çıkabilir. Bu durumun tedavisi daha zordur ve körlükle sonuçlanabilir.