Rezene çayı bebeklere nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. Rezene çayı bebeklere nasıl verilir?
  2. Rezene ve anason çayı aynı mı?
  3. Anasonla rezene aynı şey mi?
  4. Anason bebeklere iyi gelir mi?

Rezene çayı bebeklere nasıl verilir?

1 poşet rezene çayı bir kupaya konur, üzerine tam kaynamamış (80º C) su ilâve edilir, 5 dakika kadar beklenir, poşet çıkarılır, çayın oda ısısına gelmesi beklenir. Bebeğe bir defada en çok 6-7 çay kaşığı dikkatle içirilir. Günde 3-4 defa verilebilir.Her gün taze hazırlanmalıdır.

Rezene ve anason çayı aynı mı?

Anason ve maydanoz gibi bitkilerle aynı familyadan olan rezenenin anasona benzer aromatik bir tadı vardır. Bu tatlımsı tat anetol denilen bir maddeden kaynaklanır. Aynı madde anasonda da bulunduğu için rezeneye de anasona benzer bir tat verir.

Anasonla rezene aynı şey mi?

Anason ve rezene aynı ailenin fertleri. İçindeki anetol oranları farklı. Her ikisi de gaz giderici olarak kullanılabilir. Yemeklerden sonra anason veya rezene çayı tüketilmesi mide asidini artırarak sindirimi kolaylaştırır.

Anason bebeklere iyi gelir mi?

6 aydan küçük bebeklere anne sütü haricinde hiçbir şey verilmemelidir. 6 aydan küçük bebekler gaz sancısı, kolik gibi durumlar yaşadığında bu rahatsızlıklara iyi geldiği söylenen rezene, anason gibi çaylar bebeği verilmemeli, emzirme yoluyla bebeğe geçeceği için anne içmelidir.