Çim ekimi nasıl yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Çim ekimi nasıl yapılmalı?
  2. Çim Ekiminde kum kullanılır mı?
  3. Çime ne gübresi atılır?
  4. Çim ekerken hangi gübre kullanılır?

Çim ekimi nasıl yapılmalı?

Çim tohumu ekimi nasıl yapılmalıdır? Ekime hazırlanmış toprak tabakasının üzerine m2'ye 40-50 gr hesabıyla çim tohumları elle veya makinayla ekilir. Homojen bir ekim için tohum sahanın yarısına enlemesine, diğer yarısına da boylamasına ekilir.

Çim Ekiminde kum kullanılır mı?

Çim Ekimi ve Bakımı | Ulusoy Tohumculuk. Çim tohumunun iyi bir kök gelişimi göstermesi ve suyun toprakta tutulabilmesi için toprağın 20-40 cm derinlikte işlenmesi gerekmektedir. ... Ağır killi topraklara 5 cm kalınlığında % 70 kum ve % 30 organik madde içeren karışım ilave edilir ve 15-20 cm'lik üst tabakaya karıştırılır.

Çime ne gübresi atılır?

Potasyum sülfat çim alanlarda yaygın kullanılan bir potasyumlu gübredir. Azot kadar olmasada potasyumda topraktan yıkanmaya meyillidir. Yavaş salınımlı polimer kaplı potasyumlu gübrelerde çim alanlarda kullanımaktadır.

Çim ekerken hangi gübre kullanılır?

Kaba ve ince tesviyesi yapılan toprak silindirlenerek ekime hazır hale getirilir. Ekimden önce toprağa 15*15*15 NPK veya 20*20*0 NPK (kompoze gübre) metrekareye 25 gr atarsanız tohumların çıkış performansı daha iyi olur.