Apartman yönetimi banka hesabı nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Apartman yönetimi banka hesabı nasıl açılır?
  2. Apartman aidatı elden toplanır mi?
  3. Apartman hesabi nasil acilir?
  4. Apartman yönetimi vergi numarası almak zorunda mı?
  5. Apartman elektrik aboneliği nasıl alınır?
  6. Yönetici elden para alabilir mi?
  7. Apartman yöneticisi nasıl para toplar?
  8. Site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?
  9. Apartman yöneticisi vergi öder mi?
  10. Apartman elektriği saati kimin üstüne?
  11. Aidatlari kim toplar?

Apartman yönetimi banka hesabı nasıl açılır?

Alınan vergi numarası,yöneticinin kimlik fotokopisi, imza beyannamesi ve karar defteri ile birlikte bankaya müracaat edildiğinde, banka apartman yönetim kurulu adına hesabı açabilecektir.

Apartman aidatı elden toplanır mi?

Apartman aidatı makbuz karşılığında elden alınabiliyor. Ancak bağımsız bölüm sayısının fazla olması durumunda, aidatı elden almak zaman zaman sorun yaratabiliyor.

Apartman hesabi nasil acilir?

Adı geçen vergi numarası, apartman yöneticinin alınmış imza beyannamesi ve kimlik fotokopisi, karar defteri alınmaktadır. Bu belgelerle bankaya müracaat edilmektedir. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra banka bu belgeler aracılığıyla apartmana özel bir banka hesabı açmaktadır.

Apartman yönetimi vergi numarası almak zorunda mı?

Apartmanlarda çalışan bina görevlisi ücretinden gelir vergisi kesintisi yapılmadığı ve bunun dışından herhangi bir vergi stopaj gerektiren bir ödeme söz konusu olmadığı durumda apartmanların vergi numarası alma zorunluluğu yoktur.

Apartman elektrik aboneliği nasıl alınır?

Mal sahibi veya vekili (Noterce vekalet verilen) ise tapu fotokopisi veya mal sahibi olduğunu belgeleyen belge. Kiracı ise kira kontratının aslı ile birlikte fotokopisi. Nüfus cüzdanı fotokopisi. Vergi levhası fotokopisi (yoksa 3 ay içerisinde getireceğine dair taahhüt alınır)

Yönetici elden para alabilir mi?

Bina yönetim planınızda aksine düzenleme yoksa yada kat malikleri kurulu farklı bir karar almamışlarsa yöneticinin elden para toplaması yasaldır. Ancak aksine bir düzenleme yada karar varsa bu durumda yöneticinin belirlenen yönteme göre aidat toplaması hususunda uyarılmasını kat malikleri kuruluna iletmelisiniz.

Apartman yöneticisi nasıl para toplar?

Apartman aidatları görevli apartman yöneticisi tarafından toplanır. Apartman yöneticisi aidat ödemelerini toplayabilmek amacıyla banka hesabı açılır ve bu hesaplarda aidatları biriktirir. Banka hesabı açmayan apartman yöneticileri ise elden makbuz yöntemiyle apartman sakinlerinden nakit olarak aidatları toplar.

Site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?

Apartman yönetimi kat malikleri kurulunu toplayarak vergi numarası alınması ile ilgili bir karar alır. Almış olduğu kararın yazılı olduğu karar defterini notere onaylatarak bağlı bulunduğu ilçe sınırları içerisindeki vergi dairesine başvurarak vergi numarasını alabilirler.

Apartman yöneticisi vergi öder mi?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre; yönetici ve denetçilerin kat malikleri dışından seçilmesi halinde, kendisine yönetim planında ya da sözleşmede saptanan ücret ödemesinin, GVK'nın 61. maddesine gereğince gerçek ücret olarak kabul edilerek vergilendirilmesi gerekir.

Apartman elektriği saati kimin üstüne?

CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, “Ortak kullanım alanındaki abonelikler apartman ve site yönetimi adına alınmalı. Resmi bir yönetimi olmayan apartmanlarda aynı binada aboneliği olan herhangi bir kişi ortak kullanım alanına abonelik yapabilir” dedi.

Aidatlari kim toplar?

Apartman aidatları apartman yöneticisi tarafından toplanmaktadır. Yönetici bankadan aidat toplayabilmek için bir hesap açar ve bu hesapta aidatları toplar. Ya da elden makbuz vererek apartman sakinlerinden vermeleri gereken aylık aidatları toplar.