Geniz akıntısı kulağı etkiler mi?

İçindekiler:

  1. Geniz akıntısı kulağı etkiler mi?
  2. Soğuk algınlığında kulak tıkanması nasıl geçer?
  3. Burun tıkanıklığı kulak duymayı etkiler mi?
  4. Ani kulak tıkanması neden olur?

Geniz akıntısı kulağı etkiler mi?

Boğazda hissedilen bir rahatsızlık hissine verilen isimdir. O bölgede takıntılı şekilde rahatsız edici bir durum oluşur. Geniz akıntısı kulak enfeksiyonlarına da neden olabilmektedir. Bu durum kulak burun boğaz uzmanı tarafından teşhis dilir ve tedavi edilir.

Soğuk algınlığında kulak tıkanması nasıl geçer?

Kulağınıza sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Tıkalı kulağı açmak için uygulayacağınız sıcak kompres östaki borusunun genişleyip rahatlamasını sağlayacaktır. Sıcak kompresi kulağınıza sıcak su torbası tutarak uygulayabilirsiniz. Sıcak su torbanız elinizde mevcut değil ise havlu ısıtıp kulağınıza tutabilirsiniz.

Burun tıkanıklığı kulak duymayı etkiler mi?

Nezle-grip gibi üst solunum yolu infeksiyonlarında, burnumuzun tıkanması ve akıntılarla birlikte kulağımızda tıkanıklık hissetmemizin nedeni budur. Tıkanıklıkla beraber uğultu, kişinin nabzını kulağında hissetmesi ve sesinin kulağında yankılanması gibi farklı belirtiler de olabilir.

Ani kulak tıkanması neden olur?

Anatomik olarak 3 bölümden oluşan kulakta, dış kulak, orta kulak ve iç kulağın herhangi birinde görülen fonksiyon bozuklukları kulak tıkanıklığına yol açabilir. Aynı zamanda, kulağa yabancı bir cisim kaçması, uçak yolculuğu, alerjiler ve grip gibi etkenler de kulak tıkanıklığına neden olabilir.