Devlet kurumlarında dövme yasak mı?

İçindekiler:

  1. Devlet kurumlarında dövme yasak mı?
  2. Dövme Bekçiliğe engel mi?
  3. Sağlıkta dövme yasak mı?
  4. Faça izi olan Bekçiliğe engel mi?
  5. Dövme yaptırmak okulda yasak mı?

Devlet kurumlarında dövme yasak mı?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde yer alan kılık ve kıyafetlere dair düzenlemelerde, kamu görevlilerinin dövme yaptırmasının veya vücudunda dövme olmasının Yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.

Dövme Bekçiliğe engel mi?

Dövmesi olan bekçi olabilir mi?” sorusunun cevabı hem “Evet” hem de “Hayır” olarak kabul edilebilir. ... Yarım kollu yazlık üniforma giyildiği zaman vücudun açıkta kalan kısımlarında dövme görünüyor ise bu durum bekçiliğe engeldir.

Sağlıkta dövme yasak mı?

Sağlık Bakanlığı'dan müstehcen dövmeye yasak | Medimagazin Sağlık Haber Portalı | Sağlık Personeli Haberleri. Sağlık Bakanlığı'nca onaylanarak yürürlüğe girmesi beklenen taslak yönergeye göre "müstehcen şekillerin" dövmesini yaptırmak artık yasak. Dövme ve piercing uygulamalarına sınırlama geliyor.

Faça izi olan Bekçiliğe engel mi?

5 metreden eşgal belirleyici olan lezyonlar maddesi B dilimine girmektedir. B dilimine giren bu madde de ki durum polis veya bekçi alımlarında engel teşkil etmektedir. Bu sebepten dolayı vücudunuzun eşkal belli eden noktalarında bir iz varsa ve bu iz beş metreden belli oluyorsa direkmen elenme sebebidir.

Dövme yaptırmak okulda yasak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda Öğrenci Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'te "saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapma, pirsing takma, bıyık ve sakal bırakma" da yasaklandı. ... Eğitim, çocuğu geliştirmek ve korumaktır.