2019 Regaip Kandili ne zaman?

İçindekiler:

  1. 2019 Regaip Kandili ne zaman?
  2. 28 Ekim Neden Kandil?
  3. 28 Ekim Ne mevlidi?
  4. 28 ekim ne mevlüdü?

2019 Regaip Kandili ne zaman?

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2019 dini günler takvimiyle tüm kandillerin tarihi vatandaşlara duyurulmuştu. Buna göre, Regaib Kandili 7 Mart Perşembe günü idrak edilecek. Kandiller Geçici ve Mukaddes Zamanlar olarak da adlandırılan üç aylar ise 8 Mart Cuma günü itibariyle başlayacak.

28 Ekim Neden Kandil?

Rebiüevvel ayının 12. gecesi Hz. Muhammed'in doğuşu yani Mevlid Kandili idrak edilecek. Mevlid kandili bu sene 28 Ekim Çarşamba gününe denk geliyor. Bu anlamlı ve mübarek geceyi hakkıyla geçirmek isteyenler ise Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün oruç tutulur araştırmasını yapıyor.

28 Ekim Ne mevlidi?

Müslümanlar Mevlid Kandili günü günü dua ederek, nafile namazı kılarak ve oruç tutarak geçirir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Mevlid Kandili bu sene 28 Ekim Çarşamba gecesi idrak edilecek.

28 ekim ne mevlüdü?

Mevlid Kandili; Mevlid kandili 28 Ekim 2020 Çarşamba gününün 29 Ekim Perşembe gününe bağlayan gecedir. 2020 Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının On ikinci gecesidir.