Ayak törpülemek zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Ayak törpülemek zararlı mı?
  2. Çatlak topuklara ne yapmalı?
  3. Ayak törpüsü nasıl kullanılmalı?
  4. Ayak altı nasıl pürüzsüz olur?

Ayak törpülemek zararlı mı?

Evde ayak bakımı yaparken aşırıya kaçılmamalı, nazik ve yuvarlak hareketlerle cilt kalınlıkları törpülenmeli. Cilt törpüleme işlemi sırasında fazla bastırmak koruyucu cilt tabakasına zarar verilmesine sebep olabilir.

Çatlak topuklara ne yapmalı?

Topuğunuzda meydana gelen çatlaklar sizi rahatsız ediyorsa; ılık suyun içerisine bir miktar limon suyu ilave edin ve ayaklarınızı bu suda yaklaşık 15 dakika bekletin. Ardından ponza taşı yardımıyla topuğunuzu fırçalayın. Son olarak ise ayaklarınızı temiz su ile yıkayın ve havlu yardımıyla kurutun.

Ayak törpüsü nasıl kullanılmalı?

Ayak Törpüsü Nasıl Kullanılır?
  1. Öncelikle ayaklarınızı ılık su içerisinde 15 ila 20 dakika bekleterek ölü derilerin ve kurulukların yumuşamasını sağlayın.
  2. Ardından cilt tipinize göre sertlik ve sürtünme gücünü ayarlayarak, yuvarlak hareketler ile sorunlu bölgeye törpü uygulaması yapın.
Daha fazla öğe...

Ayak altı nasıl pürüzsüz olur?

Evde ayak bakımı yapmak artık çok kolay! Üstelik ihtiyacınız olan tek şey karbonat... Her evde bulunan karbonat, pürüzsüz ayakların gizli iksiridir. Sıcak suda karbonatı çözün ve ayaklarınızı bu karışımda 15-20 dakika tutun. Ponza taşı ile ayaklarınızı iyice ovduktan sonra nemlendirici krem veya vaselin sürün.