Emlak Yasası yürürlüğe girdi mi?

İçindekiler:

  1. Emlak Yasası yürürlüğe girdi mi?
  2. Yeni emlak yasası neler getiriyor?
  3. Emlakçılık yasası ne oldu?
  4. Türkiyede kaç tane emlakçı var?
  5. Yetki belgesi süresi Uzatildi mı?
  6. Emlak yetki belgesi süresi Uzatildi mi?

Emlak Yasası yürürlüğe girdi mi?

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 'de yürürlüğe alındı. Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

Yeni emlak yasası neler getiriyor?

Yeni emlak yasası neler getiriyor merak edilen konulardan biridir. ... Hizmet bedeli, taşınmaz ticaretinde emlak danışmanlarına ödenmektedir. Emlak danışmanına ödenecek hizmet bedeli Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe göre değişti. Yeni kanuna göre hizmet bedeli gayrimenkul satış değerinin %4'ünden fazla olmayacak.

Emlakçılık yasası ne oldu?

Taşınmaz ticareti ile ilgili yapılan düzenlemeye göre yetki belgesi olmayanlar artık emlakçılık yapamayacak. Alım satıma aracılık hizmetine ilişkin hizmet bedeli oranı, satış bedelinin katma değer vergisi hariç yüzde 4'ünden, kiralamalarda ise kira bedelinin bir aylık tutarından fazla olamayacak.

Türkiyede kaç tane emlakçı var?

Sektör açısından baktığımızda, özellikle 2. el gayrimenkul ticaretinin önünün çok açılacağını öngörüyorum” dedi. Türkiye'de gayrimenkul ticareti alanında faaliyet gösteren yaklaşık 50 bin kayıtlı emlakçıya karşılık 300 bin kayıtsız emlakçı bulunuyor.

Yetki belgesi süresi Uzatildi mı?

2.El Araç alım satımda yetki belgesi için gereken işyeri açma ve çalışma ruhsatı alım süresi 31.07.2022 tarihine kadar 1 yıl daha uzatıldı.

Emlak yetki belgesi süresi Uzatildi mi?

İşletmelere gerekli koşulları yerine getirmeleri ve yetki belgelerini almaları için 31 Ağustos 2020 tarihine kadar süre tanınmıştı. Ancak tarihinde yapılan yönetmelik değişikliğine göre emlak yetki belgesi başvuruları 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatılmıştır.