Internet kabloları hangi renk?

İçindekiler:

  1. Internet kabloları hangi renk?
  2. Cat 6 kaç metrede çalışır?
  3. Cat 5 kablo kaç metre çeker?
  4. Cat 5 cat 6 kablo nedir?
  5. Cat 5 kablo nerede kullanılır?

Internet kabloları hangi renk?

Sizin beyaz ve mavi renkli kabloları, yine aynı renkteki kablolarla bağlamanız gerekir. Diğer iki kablo yedektir ve sorun çıkması durumunda bağlamayı denemeniz daha doğru olacaktır. Eğer dış hat ya da ADSL kablosu mavi ya da beyaz değilse, en yakın renkli kabloya bağlamak doğru tercih olacaktır.

Cat 6 kaç metrede çalışır?

cat6 150 metreye kadar çalışabiliyor. 100 metre teorik uzaklıktır, kablo kalitesine ve etraftaki parazitlere göre bu mesafe uzayabilir de kısalabilkirde. 150 metre kablo ile çalıştığına şahit oldum. 10Mbps çalıştı ama bağlantı vardı.

Cat 5 kablo kaç metre çeker?

Cat 5 kabloları, 100 mhz bant genişliğinde 10/100 mbps hızları karşılamaktadır. Kullanılan kablo mesafeleri ise 100 metreyi geçmemelidir. CAT 5e ; kablosu cat 5 kablosunun veri transferinde yaşanan veri hızının azalmasını karşılamak amacıyla geliştirilen kablo dur.

Cat 5 cat 6 kablo nedir?

Cat6 kablo cat5E kabloya göre daha iletken olması ve yapı olarak daha uzun metrajlara veri iletebilme özelliğine sahiptir. Cat 5 ve Cat 6 Kablo Arasındaki Fark : Cat 6 kablo'da dış parazit koruması mevcuttur. Cat 5 kablo da yoktur.

Cat 5 kablo nerede kullanılır?

Kategori 5'in kısaltması olan olan Cat5, sinyal taşıma işlemlerinde kullanılan bükümlü çift kablo türüdür. Ethernet gibi bilgisayar ağları için yapısal kablolama sağlar ve ses ve görüntü sinyallerinin iletiminde kullanılır.