Teberru ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Teberru ne anlama geliyor?
  2. Tahvilat ne demek?
  3. Satış Sözleşmesi ne demek?
  4. Tebliğ tebellüğ belgesi kaç nüsha düzenlenir?
  5. Tebligat süresi ne kadardır?
  6. UETS tebligat süresi ne zaman başlar?
  7. UYAP e Tebligat ne zaman tebliğ edilmiş sayılır?

Teberru ne anlama geliyor?

TEBERRU': Bağış. Bir malın karşılıksız olarak verilmesi. Mecburiyet olmadığı hâlde birisine bir malı vermek.

Tahvilat ne demek?

Devletin, belediyelerin ve ortaklıkların para sağlamak ve benzeri ekonomik amaçlarla belirli bir sürenin bitiminde ödenmek ve her yıl ödenecek belirli üremi alacaklılarına verilmek koşulu ile çıkardığı borç belgiti.

Satış Sözleşmesi ne demek?

Bu maddeler gereği satış sözleşmesi, satıcının satılanın zilyetlik ve mülkiyetini alıcıya devretme, alıcının ise buna karşılık bir bedel ödeme borcunu üstlendiği sözleşme türüdür.

Tebliğ tebellüğ belgesi kaç nüsha düzenlenir?

MADDE 13 – (1) Tebliğ olunacak her nevi evrak, biri dosyasına konulmak ve diğeri tebliğ edilecek kişilere verilmek üzere yeterli sayıdaki nüshadan oluşur. Bu nüshalarda, iş sahibi veya vekilinin imzası bulunur. Resen yapılan tebligata ait evrak, tebliği çıkaran merciin yetkili memuru tarafından imzalanır.

Tebligat süresi ne kadardır?

Madde 31 – (Değişik : 6/6/1985 - 3220/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

UETS tebligat süresi ne zaman başlar?

Elektronik Tebligat Yönetmeliği'nin 9. maddesinde belirtildiği üzere UETS elektronik tebligat mesajını zaman damgasıyla ilişkilendirerek tarihinde muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştırmış olup, elektronik yolla tebligat muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda ...

UYAP e Tebligat ne zaman tebliğ edilmiş sayılır?

Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.