Evde kırmızı et nasıl pişirilir?

İçindekiler:

  1. Evde kırmızı et nasıl pişirilir?
  2. Lokum gibi kırmızı et nasıl pişirilir?
  3. Kırmızı etin yumuşak olması için ne yapmalı?
  4. Etin çabuk pişmesi için ne yapmalıyız?

Evde kırmızı et nasıl pişirilir?

Yapılışı:
  1. Tavayı ısıtın. Yağı tavanın yüzeyini ince bir tabaka halinde kaplayıncaya kadar ekleyin.
  2. Yağ çok hızlı ısınacak bu nedenle sıçramalara dikkat ederek tuzladığınız etleri tavaya alın.
  3. Tavada ilk yüzü kızaran etin diğer yüzünü çevirin. İki yüzüde pişen bifteği kekik ve karabiber serperek servis yapın.

Lokum gibi kırmızı et nasıl pişirilir?

Etin lokum gibi olmasını istiyorsanız kassız ve yağı fazla olan bölümden seçebilirsiniz. Çünkü kavurmanın kendi yağında pişmesi ve kendine yağ ortamı oluşturması gerekir. Biftek gibi büyük parça pişirmek için etinin bir et dövücü ya da tokmak yardımıyla yumuşatmanız etinizin lokum gibi yumuşacık olmasını sağlar.

Kırmızı etin yumuşak olması için ne yapmalı?

Etinizin yumuşacık olması için, eti pişirmeye başlamadan önce limon suyuna bulayıp bir süre bekletin. az bir miktar limon suyu etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Eti fırında pişiriyorsanız fırının sıcaklığını 180-200 derece arasında ayarlayın. Ete tuzu piştikten sonra ilave edin.

Etin çabuk pişmesi için ne yapmalıyız?

Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.