18 yaşından önce epilasyon yapılır mı?

İçindekiler:

  1. 18 yaşından önce epilasyon yapılır mı?
  2. 15 yaşında epilasyon yapılır mı?
  3. Koltuk altı epilasyon kaç yaşında başlar?
  4. Özel Bölge lazer kaç yaş?
  5. Buz lazer epilasyon kaç seansta biter?
  6. 13 yaşında ağda yapılır mı?
  7. Buz lazer kac yasinda yapilir?
  8. Lazer epilasyon kaç seansta kesin sonuç verir?
  9. Tüm vücut buz lazer ne kadar sürer?
  10. 18 yaş altı lazer epilasyon yapabilir mi?

18 yaşından önce epilasyon yapılır mı?

Epilasyondan beklenen etkinin alınabilmesi için ergenlik çağı geçtikten sonra, mümkünse 18 yaşından sonra epilasyon yapmak en uygun olandır. Ancak aşırı kıllanma varsa ve rahatsızlık veriyorsa ebeveyn izni olması kaydıyla epilasyon uygulanabilir.

15 yaşında epilasyon yapılır mı?

Merhabalar Canan Hanım. 15 yaş lazer epilasyon tedavileri için kesinlikle uygun bir yaş değil. Herhangi bir zarar söz konusu olmasa da bu yaşlar hormonlar açısından en aktif dönem olduğu için tedaviden fayda sağlanması da zorlaşıyor, hatta imkansız hale geliyor. ... Bu yaşlarda lazer epilasyon tedavilerini önermiyoruz.

Koltuk altı epilasyon kaç yaşında başlar?

Ergenlik öncesi yapılan lazer epilasyon uygulamalarının başarılı sonuçlar elde edilmemektedir. Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir.

Özel Bölge lazer kaç yaş?

Hem lazer epilasyonun etkisi yetersiz kalabilir hem de yanıt almak daha uzun sürer. Bu nedenle 18 yaşına kadar (özellikle 16 yaş altına) lazer epilasyon yaptırılması önerilmez. Hormon üretiminin bir dengeye oturması beklenmelidir.

Buz lazer epilasyon kaç seansta biter?

Bu süre, buz epilasyonda yaklaşık olarak 7-9 hafta sürer. Ortalama olarak bölgedeki tüylerin istenmeyen tüylerden arınma süresi ise 4-6 seans arasında değişmektedir. Tüylerin durumuna göre seans sayısı azalabilir ya da çoğalabilir.

13 yaşında ağda yapılır mı?

Ergenliğin başlangıç döneminde 13-14 yaş arası tüylerin çok temiz koşullarda kesilmesi veya hafifçe tıraş edilmesi tavsiye edilebilir. 16 yaş sonrası ağda veya lazer daha uygundur.

Buz lazer kac yasinda yapilir?

Diğer lazer uygulamalarından olduğu gibi Buz lazer epilasyon içinde yaş sınırı hormonal gelişim göze alınarak belirlenmelidir. 18 yaşını tamamlamış kişilerin buz lazer epilasyon yaptırmasında bir sakınca yokken bunun altında 15-16-17 yaş gruplarının hormon yapısının düzene oturması beklenmelidir.

Lazer epilasyon kaç seansta kesin sonuç verir?

Lazer epilasyonun ortalama 6 seans uygulanması başarılı bir sonuç sağlar. Yüz bölgesi ve hormonal nedenli tüylenmelerde seans sayısı ortalama 10 olur. Seans aralıkları vücut bölgelerinde ortalama 2 ay, yüzde ise 1 aydır.

Tüm vücut buz lazer ne kadar sürer?

Bu sebeple ise diğer epilasyon işlemlerine göre seanslar daha kısa sürmektedir. Bütün vücut buz epilasyon seansları ile ortalama 35-40 dakikalık süreçte gerçekleşir. Etkili bir işlem olduğu için seans sayıları diğer uygulamalara göre azdır. Bu işlem, sık sık atışlar yapar ve uygulama kıl köklerini yavaşta ısıtır.

18 yaş altı lazer epilasyon yapabilir mi?

Ergenlik döneminin devam ettiği 12-16 (veya 18) yaşlarda hormonal üretim ve kıl köklerinin bu hormonlara duyarlılığı ise fazla oluyor. Bu yaşlarda uygulanacak lazer epilasyon, kılların dökülmesinde çok etkili olmamakla birlikte yanıt da geç alınıyor. 16 yaş ve altına lazer epilasyon önerilmiyor.