ÖSYM Tercih yapıldıktan sonra değiştirilebilir mi?

İçindekiler:

  1. ÖSYM Tercih yapıldıktan sonra değiştirilebilir mi?
  2. ÖSYM tercihleri kaç kez değiştirilebilir?
  3. ÖSYM Tercih sayfasına nasıl girilir?
  4. YKS tercih sayfasına nasıl girilir?
  5. Yerleşen birisi ek tercih yapabilir mi?
  6. Tercihler hangi siteden?

ÖSYM Tercih yapıldıktan sonra değiştirilebilir mi?

Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

ÖSYM tercihleri kaç kez değiştirilebilir?

Tercih sıramızı değiştirebilir miyiz? gibi sorulardır. Evet arkadaşlar, Ösym nin aday işlemleri modülünden kendimize ait şifreyle 26 Temmuz gece saat 23:59 a kadar yapmış olduğumuz tercihleri sınırsız sayıda değiştirme hakkımız mevcuttur.

ÖSYM Tercih sayfasına nasıl girilir?

Adaylar tercihlerini, 05-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklardır.

YKS tercih sayfasına nasıl girilir?

Adaylar YKS tercihlerini https://ais.osym.gov.tr sayfası üzerinden gerçekleştirecek.

Yerleşen birisi ek tercih yapabilir mi?

Bir üniversiteye yerleşen adaylar ek tercih yapamıyor. 2021-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Tercihler hangi siteden?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.