Lazer işleminden sonra nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Lazer işleminden sonra nelere dikkat edilmeli?
  2. Lazer epilasyondan sonra neler yapılmaz?
  3. Lazere giderken ne yapılmalı?
  4. Lazer Seans aralarında jilet yapılır mı?

Lazer işleminden sonra nelere dikkat edilmeli?

Uygulamadan sonra en az 3 ay güneşten korunun ve 30 veya daha yüksek faktör güneş koruyucusu kullanın. Bölgeyi nemlendirici kremler ile nemli tutun. Uygulamadan sonra 24 saat sıcak su değdirmeyin. 24 saat içinde ağrı ya da şişme olursa yumuşak beze sarılı buz uygulayın.

Lazer epilasyondan sonra neler yapılmaz?

Lazer uygulamasından sonra 1 hafta süreyle solaryuma girmemelisiniz. Güneşlenmemelisiniz ve özellikle yüz lazer epilasyonu sonrası yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmalısınız. Lazer Epilasyondan sonra ılık bir duş alınabilir.

Lazere giderken ne yapılmalı?

İşte epilasyondan önce yapmanız gerekenler… -Lazer cihazının kıl ve kıl köklerini görebilmeleri için en az 1 ay önce tüyler ağda, cımbız ve tıraş gibi uygulamalar yapılmadan uzatılmalıdır. -Seanstan 3 gün önce mutlaka lazer uygulanacak bölgelerin tıraş edilmesi ve vücudun kese yapılması gerekir.

Lazer Seans aralarında jilet yapılır mı?

Bunda herhangi bir sakınca yoktur. Hatta lazer epilasyon sistemleri daha kalın ve belirgin kıllarda etkinliğini artırır. Uzmanlar sadece yüz bölgesine yapılan lazer epilasyon uygulamalarının seans aralarında tüylerin jiletle alınmaması gerektiğini belirtmektedir. Vücudun diğer bölgelerindeki kıllar jiletle alınabilir.