Duman şikayeti nereye yapılır?

İçindekiler:

  1. Duman şikayeti nereye yapılır?
  2. Fabrikalar nereye şikayet edilir?
  3. Çevre kirliliğini nereye şikayet edebilirim?
  4. Çevre Gürültüsü nereye şikâyet edilir?
  5. Ruhsatsız işyeri cezası nedir?
  6. Ruhsatsız sigara satanlar nereye şikayet edilir?

Duman şikayeti nereye yapılır?

HAVA KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ ŞİKAYET VE İHBARLAR ALO 181'E YAPILABİLİYOR.

Fabrikalar nereye şikayet edilir?

Şikâyet, Başvuru ve talepler, telefonla ALO 170'e iletilebilir. Söz konusu iletişim merkezi, mesai saatleriyle sınırlı olmaksızın 7 gün 24 saat aranabilir.

Çevre kirliliğini nereye şikayet edebilirim?

Çevre Bakanlığı'nın ihbar hattı ve ilgili belediyelere şikâyet etmeniz gerekiyor. Çevre İhbar Hattı'na ( 1181) ihbarda bulunabilirsiniz.

Çevre Gürültüsü nereye şikâyet edilir?

Gürültü ile ilgili şikayetler Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezine yapılıyor. Alo 181 7/24 prensibiyle çalışıyor ve vatandaşların şikayet ve ihbarları hemen inceleme altına alınıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi Alo 181 2013 yılından bu yana 7/24 hizmet veriyor.

Ruhsatsız işyeri cezası nedir?

Anılan hükümlerden anlaşılacağı üzere ruhsatsız olarak faaliyette bulunan işyerlerinin kapatılmasıyla birlikte ayrıca bunlar hakkında Kabahatler Kanun'un 32'nci maddesine göre idari para cezası uygulanması gerekmektedir. 2017 yılı için bu ceza miktarı 227,00-TL olarak belirlenmiştir.

Ruhsatsız sigara satanlar nereye şikayet edilir?

TAPDK Şikayet & Yorumları TAPDK iletişim numarası ALO 177 ve ALO 174 olup, 7/24 hizmet vermektedir. Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı, T.C.