Elektrik trafoları nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. Elektrik trafoları nasıl çalışır?
  2. Iç ihtiyaç trafosu nedir?
  3. Kaç çeşit trafo vardır?
  4. Akıllı priz ne işe yarar?
  5. Anahtarlı priz nedir?

Elektrik trafoları nasıl çalışır?

Transformatörlerin çalışma prensibi, elektrik enerjisinin bir iletkenden diğerine manyetik akı vasıtasıyla iletilmesinden meydana gelmektedir. Transformatörün yapısı en basit halde, iki bobinden ve nüveden oluşmaktadır. Nüvedeki bobinlerden birinin üzerinde gerilim uygulandığında nüve üzerinde bir manyetik akı oluşur.

Iç ihtiyaç trafosu nedir?

İç ihtiyaç gerilim trafoları İç ihtiyaç gerilim trafosunun amacı dağıtım merkezi içerisinden ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini karşılamaktır.

Kaç çeşit trafo vardır?

Transformatörler kullanma amaçlarına göre değişik tip ve şekillerde imal edilir. Ölçü trafoları, oto trafoları, tek fazlı (monofaze) trafolar ve üç fazlı (trifaze) güç trafoları olmak üzere çeşitli tipleri vardır.

Akıllı priz ne işe yarar?

Akıllı priz sayesinde çamaşır makinası, ısıtıcı gibi cihazları siz evde yokken dahi uzaktan çalıştırıp durdurabilirsiniz. ... İnternet üzerinden yönetildiği için dünyanın neresinde olursanız olun akıllı prize bağlı olan klima, bulaşık makinası, sulama sistemi gibi elektrikli cihazlarınızı açıp kapatabilirsiniz.

Anahtarlı priz nedir?

Anahtar priz, üzerinde açma kapama işlevine sahip aynı zamanda 220v şebeke elektriğini kullanabilmemize olanak tanıyan klasik anlamdaki prizi üzerinde barındıran ev, ofis ve iş yerlerinde sıklıkla kullanılan bir kontrol mekanizmasıdır.