Ikinci beş yıllık kalkınma planı hangi dönemi kapsamaktadır?

İçindekiler:

  1. Ikinci beş yıllık kalkınma planı hangi dönemi kapsamaktadır?
  2. Beş Yıllık Sanayi Planı Ne Zaman?
  3. Türkiye'de beş yıllık kalkınma planları hangi yıldan itibaren uygulanmaya başlanmıştır?
  4. 11 Kalkınma Planını kim hazırlar?
  5. Kalkinma planlari nelerdir?
  6. Üç Beş Yıllık Kalkınma Planının 1973 1977 temel hedefi nedir?

Ikinci beş yıllık kalkınma planı hangi dönemi kapsamaktadır?

Bunun üzerine, devletin kalkınma faaliyetlerine doğrudan müdahale ettiği, planlı sanayileşme dönemine geçildi. Bu dönem, kendi içinde “Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı” (1934-1938) ve “İkinci Beş Yıllık Sanayi Planı” (1938-1942) olarak ikiye ayrılmaktadır.

Beş Yıllık Sanayi Planı Ne Zaman?

Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı (BBYSP olarak da bilinen), 17 Nisan 1934 tarihinde Türkiye'de yürürlüğe konulan, 1934-1939 yılları arasında sanayi gelişiminin hedeflendiği plandır.

Türkiye'de beş yıllık kalkınma planları hangi yıldan itibaren uygulanmaya başlanmıştır?

Türkiye'de 1963 yılından itibaren hazırlanmaya başlanan Beş Yıllık Kalkınma Planları, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda, uzun dönemde gerçekleştirilecek büyüme hedeflerini ortaya koyan temel politika dokümanlarıdır. 2018 yılına kadar on tane Beş Yıllık Kalkınma Planı hazırlanmıştır.

11 Kalkınma Planını kim hazırlar?

Madde 1 – Kalkınma Planları Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kendi Kuruluş ve Görevleri hakkındaki mevzuata göre hazırlanarak Cumhurbaşkanınca imzalandıktan sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi' nce onaylanmak üzere Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulur.

Kalkinma planlari nelerdir?

Kalkınma Planı, hükümetin ülkeyi götürmek istediği yönü belirten bir “niyet beyanı” olarak tanımlanabilir.

Üç Beş Yıllık Kalkınma Planının 1973 1977 temel hedefi nedir?

Bu açıdan plan hızlı sanayileşmeyi ve tüketim malları yerine ara ve yatırım malları üretiminin ağırlık kazandığı bir sanayi yapısına ulaşmayı hedef almıştı. Bu ana hedefin Türkiye'yi 1995'te 1970'li yılların İtalya'sının sahip olduğu sanayileşmişlik düzeyine çıkaracağı hesaplanmıştı.