İmam nikahı için imama gerek var mı?

İçindekiler:

  1. İmam nikahı için imama gerek var mı?
  2. İmam nikahı kıyılırken hoca ne sorar?
  3. İmam nikahı şahit ne yapar?
  4. Imam nikahı nerede nasıl yapılır?
  5. Dini nikah olmazsa olur mu?

İmam nikahı için imama gerek var mı?

İmam nikahını herhangi bir cami hocası veya imamın kıyması zorunlu değildir. Allah'ın emir ve yasaklarını bilen, imam nikahı prosedürlerine hakim bir kimsenin kıyması da uygundur. Önemli olan gerekli şartların sağlanması ve Allah ve İslam inancı olan kişilerin bir araya gelebilmesidir.

İmam nikahı kıyılırken hoca ne sorar?

İmam, evlenecek kişilerin, şahitlerin isimlerini, anne/baba isimlerini bir kağıda yazar. Kuran'dan ilgili ayet ve hadisler okur. Önce kadına, sonra erkeğe üçer defa "bu kadını/erkeği kabul ettin mi" diye sorar. Şahitlerin huzurunda bu nikahı gerçekleştirir.

İmam nikahı şahit ne yapar?

Şahit, nikahın kıyılacağı sırada hazır bulunarak, şahitlik ettiği kişinin evlenme isteğini serbestçe yaptığına, kimliğinin doğruluğuna ve nikahın yapıldığına tanıklık etmekle yükümlüdür. Tören sırasında eşlerin birbirlerini eş olarak kabul ettiklerini ifade etmelerinin ardından sıra şahitlere gelir.

Imam nikahı nerede nasıl yapılır?

İMAM NİKAHI (DİNİ NİKAH) KIZ EVİNDE Mİ ERKEK EVİNDE Mİ KIYILIR? Nikah akdi için gerekli olan şartlar yerine getirildiğinde nikahın kıyılacağı yerin bir önemi yoktur. İster kız evinde ister erkek evinde ister de camide ya da farklı bir yerde kıyılabilir.

Dini nikah olmazsa olur mu?

NELER ZİNA SAYILIR, NELER SAYILMAZ? İhsan Eliaçık, toplum içerisinde doğru bilinen yanlışlara değindi ve neyin zina sayılıp neyin sayılmadığını özetledi: Bir erkek ve kadın şahitler önünde ve topluma ilan etmeden yani nikâh kıymadan cinsel ilişkiye giremezler. İlişkide zina olması için cinsel ilişki olması gerekir.