Kendini regüle etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Kendini regüle etmek ne demek?
  2. KO regülasyon nedir?
  3. Sosyal regülasyon nedir?
  4. Sınıflama ne demektir?
  5. Düzenleme nedir hukuk?
  6. Sponsor nasıl yazılır?

Kendini regüle etmek ne demek?

Self Regülasyon , bir kişinin enerji seviyesini ayarlama ve kontrol etme yeteneğidir,duygular, davranışlar ve dikkat. Uygun öz düzenleme, bunun ayarlama ve kontrol, sosyal olarak kabul edilebilir yollarla gerçekleştirilir.

KO regülasyon nedir?

Ebeveynin ya da bakım veren kişinin bebeği regüle etme haline ko-regülasyon denir. Bebek büyüdükçe karşısındaki kişi tarafından regüle edilme halini içselleştirerek kendi kendini regüle edebilir hale gelir, buna da öz-regülasyon denir.

Sosyal regülasyon nedir?

Sosyal regülasyon, geniş ölçüde çok fazla endüstriyi etkileyen regülasyonlara karşılık gelmektedir. ... Çevre kirliliği ve çalışanların güvenliği ile ilgili konularda kurum davranışlarını sınırlayıcı düzenlemeler devlet tarafından yapılabilir veya sosyal faydası olan davranışlar teşvik edilebilir.

Sınıflama ne demektir?

sınıflama ne demek? Bölümleme, tasnif. Kitaplık dermesinde yer alan her türlü gerecin konusunun belirli bir kural gereğince saptanması. Birbirine benzeyen nesne, gözlem ve olayları belli bir amaca göre bölümlere ayırma.

Düzenleme nedir hukuk?

Hukuki düzenleme bir toplumda yaşayan insanların hayatlarının asgari düzeyde ve ortak paydada eşit olarak düzenlemek, iş ve faaliyetlerin nasıl yapılacağı konusunda uygulama birliği sağlamak, yapılan düzenlemelerle amaçlanan amaçların toplumca da kabulünü sağlamak maksadıyla temel hak ve hürriyetleri zarar vermeden ...

Sponsor nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, sponsor şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "spansor" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "sponsor"dur.