Ilk gebelikte kürtaj zararlı mıdır?

İçindekiler:

  1. Ilk gebelikte kürtaj zararlı mıdır?
  2. Kürtaj olmak doğurganlığı azaltır mı?
  3. Vakumlu kürtaj kısırlık yapar mı?
  4. Üst üste kürtaj olmak zararlı mı?
  5. Kürtajdan sonra kısır kalınır mı?
  6. Kaç kere kürtaj?

Ilk gebelikte kürtaj zararlı mıdır?

Kürtaj yapılması için hamileliğin ilk veya sonuncu olması önemli değildir. İlk hamilelikte kürtaj zararlıdır gibi bir durum söz konusu değildir. Güvenli ve başarılı bir kürtaj için alanında uzman doktor kadrosuna sahip kürtaj yapan hastaneler tercih edilmelidir.

Kürtaj olmak doğurganlığı azaltır mı?

Gebelik kürtajı ile rahmin içi tamamen temizlendiği için kadınların doğurganlığı artar. Kürtaj, uzman doktorların ellerinde yapıldığında ve üreme organlarına zarar verilemediğinde, hamile kalmaya engel değildir. Kürtajdan sonra yaklaşık 3 ay kadar hamile kalınmaması gerekir.

Vakumlu kürtaj kısırlık yapar mı?

Kürtaj günümüzde vakum yöntemi ile yapılır. Vakumlu kürtaj yaparken ince plastik kanüller ile doku aspire edilerek (negatif basınç ile emilerek) temizlenir. Vakumlu küretajda rahim içi yapışıklık ve kısırlık ihtimali metal küret ile olana göre daha azdır.

Üst üste kürtaj olmak zararlı mı?

İlk kürtajda olduğu kadar nadir riskler ikinci ve üçüncü kürtajlarda da vardır. Yani ilk gebelik kürtajında ne kadar bir komplikasyon varsa tekrarlayan her kürtajda da aynı oranda riski vardır. Yapılan kürtajın riski sağlıklı bir şekilde yapılmasıyla ilgilidir. Sayının artması ekstra başka bir risk oluşturmaz.

Kürtajdan sonra kısır kalınır mı?

Kürtaj sonrasında kısırlık olur mu? hayır, kürtaj kısırlığa sebep olacak bir müdahale değildir. İlk gebeliklerde yapılan kürtaj da kısırlıpa sebep olmaz.

Kaç kere kürtaj?

Kaç kez kürtaj olunabilir? Bu konuda sayı olarak bir sınırlama yoktur. Ancak her cerrahi müdahalede olduğu gibi kürtajda da fazla kere gereksiz yaomaktan kaçınmak gerekir, bunun için dikkatli korunmak en önemli kuraldır.