Boşanma davasında mal paylaşımı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Boşanma davasında mal paylaşımı ne kadar sürer?
  2. Mal paylaşımı ne kadar sürer?
  3. Çekişmeli boşanma davası kaç yıl sürer?
  4. Evliyken mal ayrılığı rejimi yapılabilir mi?

Boşanma davasında mal paylaşımı ne kadar sürer?

Adalet bakanlığının 2019 yılında belirlemiş olduğu davaların sonuçlanmasını belirlediği yargıda hedef süresine göre boşanma davası 300 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Mal paylaşım davası ise 450 gün olarak sonuçlanacağı belirtilmiştir. Bu sürelere istinaf süreleri dahil değildir.

Mal paylaşımı ne kadar sürer?

Mal paylaşımı davası, boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 10 yıl içinde açılmalıdır. Kanunun belirlediği 10 yıllık süre geçtiği takdirde, mal paylaşımı talebinde bulunmak mümkün değildir.Uygulamada boşanma davası sonuçlanmadan, ayrı bir dava ile mal paylaşımı talep edilmektedir.

Çekişmeli boşanma davası kaç yıl sürer?

Çekişmeli boşanma davaları; tarafların haklılıkları, kusurluluk oranları, iddiaların ispatı gibi süreler de dahil olmak üzere ortalama olarak 1-3 yıl arasında sürmektedir.

Evliyken mal ayrılığı rejimi yapılabilir mi?

Evlilik sözleşmesi kanundaki diğer adıyla mal rejimi sözleşmesi Türk Medeni Kanununun 203. maddesinde hüküm altına alınmıştır. Kanuna göre mal rejimi sözleşmesi çiftlerin evlenmeden önce veya evlendikten sonra her zaman yapabileceği iradi bir sözleşmedir. Eşler mal rejimi sözleşmesi yapma konusunda özgürdürler.