Göz altı morlukları ve çökmesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Göz altı morlukları ve çökmesi neden olur?
  2. Göz siniri Çukurlaşması nedir?
  3. Glokom krizi nasıl olur?
  4. Göz tansiyonu ne kadar olmalı?

Göz altı morlukları ve çökmesi neden olur?

Güneşe Maruz Kalma: Aşırı güneşe maruz kalma, vücudun cildinize renk veren pigmenti sağlayan melanin üretimine neden olur. Aşırı güneş özellikle de göz çevresi için pigmentasyon koyulaşmasına neden olur. Genetik Faktörler: Aile öyküsü ve yatkınlığı da gözlerin altında koyu halka oluşumunda önemli bir rol oynar.

Göz siniri Çukurlaşması nedir?

Basınç altında görme siniri çukurlaşır. Bu da görme alanında bozulmaya neden olur. Çukurluk ne kadar artarsa görme alanı o kadar daralır. Buna glokom denir.

Glokom krizi nasıl olur?

Göz bebeğinin felç olmasına yol açabilen göz içi basıncı, kişinin çok şiddetli göz ağrısı hissetmesine yol açar. Bazı durumlarda göz ağrısı ve baş ağrısı nedeniyle kusma görülebilir. Glokom krizi olarak da tanımlanan bu durum kendiliğinden geçebileceği gibi büyük çoğunlukla acil tıbbi müdahale gerektirir.

Göz tansiyonu ne kadar olmalı?

Vatandaşlar için normal göz tansiyon değeri 12 ile 22 mm Hg aralığında olması gerekir. 22 mm Hg'den büyük göz tansiyonu yüksek olarak kabul edilmektedir. GİB yüksek olduğu zaman kişiler glokom belirtileri göstermez ise buna oküler hipertansiyon adı verilmektedir.