Idari yaptırım kimlere uygulanmaz?

İçindekiler:

  1. Idari yaptırım kimlere uygulanmaz?
  2. Trafik cezaları sicil kaydına işlenir mi?
  3. Kabahatler Kanunu cezası kim uygular?
  4. Kabahatler Kanunu para cezası ödenmezse ne olur?

Idari yaptırım kimlere uygulanmaz?

Fiili işlediği sırada on beş yaşını doldurmamış çocuklar ve akıl hastalığı nedeniyle, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan kişiler hakkında idari para cezası uygulanmaz.

Trafik cezaları sicil kaydına işlenir mi?

Adli sicil kaydı, yalnızca kanunda suç olarak tanımlanmış fiiller dolayısıyla verilen mahkumiyet hükümlerini içerir. ... Önemle belirtilmelidir ki; idari para cezaları, disiplin cezaları, trafik cezaları, tazyik hapisleri, sırf askeri suçlardan kaynaklanan yaptırımlar adli sicil kaydına işlenmez.

Kabahatler Kanunu cezası kim uygular?

Madde 22- (1) Kabahat dolayısıyla idarî yaptırım kararı vermeye ilgili kanunda açıkça gösterilen idarî kurul, makam veya kamu görevlileri yetkilidir. (2) Kanunda açık hüküm bulunmayan hallerde ilgili kamu kurum ve kuruluşunun en üst amiri bu konuda yetkilidir.

Kabahatler Kanunu para cezası ödenmezse ne olur?

İdari para cezaları vatandaşın kabahat niteliğindeki fiillerine karşı verilir. Bu nedenle idari para cezası ödenmezse hapis cezasına çevrilemez. İdari para cezası ödenmezse, cezanın tahsili amacıyla borçlu kişi hakkında yalnızca icra işlemleri yapılabilir. ... Kişinin evine giderek fiili haciz uygulaması yapılmamaktadır.