Sigara kullanmak orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Sigara kullanmak orucu bozar mı?
  2. Küfür etmek orucu bozar mı?
  3. Yanımda biri sigara içerse oruç bozulur mu?
  4. Güzel koku koklamak orucu bozar mı?

Sigara kullanmak orucu bozar mı?

Bu durum tütün kökenli dumanlı maddeleri de kapsamaktadır şeklinde açıklanmıştır. Oruç halinde iken yasaklardan uzak durulmaması orucu bozar. Diyanet açıklamalarına göre sigara, nargile dumanı gibi tiryakilik nedeniyle kullanılan maddeler de orucu bozan hallerdendir.

Küfür etmek orucu bozar mı?

İslam inancına göre küfür ve benzeri hakaret içeren kötü sözler, kötü ahlakın göstergesidir. Bu nedenle oruçlu olana veya olmayana diye ayırmadan herkese haram kılınmıştır. ... Oruçlunun yalandan, yalancı şahitlikten, iftiradan, dedikodudan, kötü söz ve davranışlardan uzak durması, orucun en önemli adabındandır.

Yanımda biri sigara içerse oruç bozulur mu?

Oruç tutan bir kişiye, yanında sigara içen birinin sigara dumanı gelirse orucu bozulur mu? ... Oruçlu bir kimsenin, bu örneklerde olduğu üzere sigara dumanına maruz kalması halinde orucu bozulmamaktadır. Ancak sigara içilen ortamda bilerek ve isteyerek kalmamak gerekmektedir.

Güzel koku koklamak orucu bozar mı?

Oruç tutanların deodorant, parfüm veya kolonya kullanmaları, bunları koklamaları caizdir. Bunlar yemek ve içmek sınıfına dâhil olmadığı için orucu bozmazlar. Üzerinize bunlardan sürdükten sonra, onların etkisi devam ederken namaz kılmanızda ise bir sakınca yoktur.