Saç rengini nasıl açarız?

İçindekiler:

  1. Saç rengini nasıl açarız?
  2. Güneşte saç nasıl açılır?
  3. Saç nasıl açılır oksidan?
  4. Güneş saç açar mı?

Saç rengini nasıl açarız?

Sarı ve açık kahverengi gibi açık renkli saçlara sahipsen limon suyu, bal, papatya çayı ve hidrojen peroksit gibi doğal açma yöntemleri çok iyi iş görür. Saçın koyu renkse saçının rengini açmak için açıcı kullanman gerekecektir. Unutma ki ilk başta saçın ne kadar açık renkliyse bu açma işlemleri de o kadar etkili olur.

Güneşte saç nasıl açılır?

En bilinen yöntem papatya suyu ile başlayalım. Bir avuç papatyaya iki su bardağı su ekleyerek kaynatın. 15 dakika demlendirdikten sonra papatyaları süzerek suyu bir sprey şişesine dökün. Soğuduktan sonra saçlarınıza sıkıp yaklaşık 20 dakika güneş ışığına maruz kalarak kendiliğinden kurumaya bırakın.

Saç nasıl açılır oksidan?

Oksidan İle Saç Nasıl Açılır? Oksidan ile saç açacaksanız öncelikle kozmetikçilerden oksidan satın alınır. Yukarıda bildirdiğimiz gibi 30'luk veya 40'lık oksidan saç rengini açmak için işinizi görecektir. Saç rengini açmak için oksidan kullanacak olanlar saçlarına direkt uygulamak yerine boyayla karıştırmalıdır.

Güneş saç açar mı?

Güneş ışınları saça geldiği sırada saçta bulunan hücreleri öldürürler. Hücrelerle birlikte ölen melanin, hücrelerin yenilenmesi tamamlanana kadar saçın açık renk almasına neden olur. Bu yenilenme işleminin yavaş olması, deriden farklı olarak saçın renginin açılmasına neden olur.