Milletimizi bir arada tutan birlik ve beraberliğimizi sağlayan ortak değerlerimiz nelerdir?

İçindekiler:

  1. Milletimizi bir arada tutan birlik ve beraberliğimizi sağlayan ortak değerlerimiz nelerdir?
  2. Milli birlik ve beraberliğimizin bizlere neler kazandırır?
  3. Milli kültürün önemi nedir?
  4. Temel değer ne demek?

Milletimizi bir arada tutan birlik ve beraberliğimizi sağlayan ortak değerlerimiz nelerdir?

Toplumu birleştiren ve bir arada tutan temel bazı değerler vardır. Bu değerler milli ve dini değerler, peygamber sevgisi, vatan, millet, bayrak sevgisi, tarih bilinci, ortak tarih ve kültür anlayışı olarak sıralanabilir.

Milli birlik ve beraberliğimizin bizlere neler kazandırır?

Millî birlik ve beraberlik ülke içinde de huzur ve güvenlik sağlar. Millî birlik ve beraberliğin ülke içinde sağladığı huzur ve güvenlik, ahlâkî ve manevî değerlerle de güçlenir. Ülke içinde sağlanan bu millî birlik ve beraberlik, yıkıcı ve bölücü zararlı akımlarla tam bir mücadele potansiyelini temin eder.

Milli kültürün önemi nedir?

Millî kültür, bir millete kimlik kazandıran, diğer milletlerle arasındaki farkı belirlemeye yarayan, tarih boyunca meydana getirilen o millete ait maddî ve manevî değerlerin uyumlu bir bütünüdür. Bir toplumu millet yapan ve onun bütünlüğünü sağlayan millî kültürdür.

Temel değer ne demek?

İnsanlar ve toplumlar için temel değerler, onların karakterlerini tanımlar niteliktedir. Mesela doğruluk ve dürüstlüğe çok değer veren biri olarak “Ne olursa olsun asla yalan söylemem” diyebilirsiniz. ... Bir diğer deyişle temel değerler, bizi biz yapan özelliklerdendir.