Tırnaklar ve parmak uçları neden morarır?

İçindekiler:

  1. Tırnaklar ve parmak uçları neden morarır?
  2. Tırnaklarda morarma için hangi doktora gidilir?
  3. El parmaklarının morarması ne demektir?
  4. El parmak morarmasına ne iyi gelir?

Tırnaklar ve parmak uçları neden morarır?

Parmak uçlarında kandaki oksijen yoğunluğu çok düşüktür. Bu nedenle kanın rengi iyice koyulaşır. Biz bu renk değişikliğini, derinin morarması olarak görürüz. Derinin renginin koyu mavi ya da morumsu bir renk almasının nedeni kandaki oksijen miktarının azalmasıdır.

Tırnaklarda morarma için hangi doktora gidilir?

Bu gibi durumlarda Cildiye bölümüne gidilmelidir. Bunlar dışında oluşan sebepsiz morluklar ise ciddiye alınmalıdır. Morlukların altında ciddi bir sağlık problemi yatıyor olabilir. Bunun için ise testlerin yapılması için Hematoloji veya Dahiliye bölümüne gidilebilir.

El parmaklarının morarması ne demektir?

Raynaud genellikle stres, soğuk gibi etkilerle el ya da ayak parmaklarındaki kan dolaşımının aniden, geçici olarak durmasını ifade eder. 3 aşamalı renk değişikliği gözlenir. İlk aşamada parmaklarda beyazlaşma, ardından morarma, en son olarak kızarıklık etkisinin görülmesiyle karakterizedir.

El parmak morarmasına ne iyi gelir?

Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.