Fırında cevizli ekmek nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Fırında cevizli ekmek nasıl yapılır?
  2. Ekmek yapma makinesinde cevizli ekmek nasıl yapılır?
  3. Tokat cevizli ekmek nasıl yapılır?
  4. Tokat Yağlisi nasıl yapılır?
  5. Tokat Pağacı nasıl yapılır?

Fırında cevizli ekmek nasıl yapılır?

Cevizli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Ilık su ve toz şeker ile mayayı çözdürün 5 dakika sonra unu tuzu ve zeytin yağı ekleyin ceviz içini ekleyin iyice yoğurun ve 30 dakika mayalandırın mayalandırmanın en basit yolu fırınınızı 40 dereceye alıp kapatın ve hamurunuzu streç sarıp fırına atın.

Ekmek yapma makinesinde cevizli ekmek nasıl yapılır?

Öncelikle yoğurma bıçaklarına birazcık sıvı yağ dökülür ardından birer bardak süt konulur, sonra un, maya, şeker, tuz ve yağda eklenerek makine 180 dereceye ayarlanır. Zaten yoğurma mayalanma pişirme 3 saat 20 dakika oluyor. Ceviz makine hamuru yoğururken konur.

Tokat cevizli ekmek nasıl yapılır?

Ekmeğin içinde ceviz enfes bir tarif... Maya, tozşeker, tuz ve ılık suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini birkaç kat bezle kapatıp sıcak bir ortamda 10 dakika mayalandırın. Hamur kabardıktan sonra iri çekilmiş ceviz içini ekleyip tekrar yoğurun. Hamura ekmek formu verin.

Tokat Yağlisi nasıl yapılır?

Tam Kıvamında Tokat Yağlısı Tarifi Yapılışı Hamuru yoğurup bezelere ayırın ve dinlendirin. Elinizle bir tezgah üzerinde acın servis tabağı büyüklüğünde olunca ortasına tereyağ sürün. Kenarlardan üst üste katlayın, her katladıkça yağ sürün. Sürdüğünüz yağı eritilmiş olmasın yumuşak olsun bu şekilde hazırlayın.

Tokat Pağacı nasıl yapılır?

İç Karadeniz'de yer alan Tokat'ı çoğumuz asma yapraklarıyla biliriz....Tokat Pağacı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ilık sütün içerisinde kuru mayayı eritin ve üstüne eritilmiş margarin, kabartma tozu ve tuz ekleyip güzelce karıştırın.
  2. Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Daha fazla öğe...