Üniversiteyi Dondurmazsak ne olur?

İçindekiler:

  1. Üniversiteyi Dondurmazsak ne olur?
  2. Ikinci üniversitede iki bölüm okunabilir mi?
  3. Üniversite kayıt dondurma yapılmazsa ne olur?
  4. Üniversite Dondurma süresi ne kadar?
  5. AÖF öğrencisi ikinci üniversite okuyabilir mi?

Üniversiteyi Dondurmazsak ne olur?

Kayıt dondurma işlemleri yapıldığı takdirde öğrenci için dersler başarısız olarak gözükmemekte ve kişinin okulu bitirdiği yarıyıl süreci daha az olmaktadır. Bunların yanı sıra her üniversite için öğrencilerin 2 senelik bir başarısızlık hakkı bulunmaktadır.

Ikinci üniversitede iki bölüm okunabilir mi?

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

Üniversite kayıt dondurma yapılmazsa ne olur?

Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.

Üniversite Dondurma süresi ne kadar?

Üniversite kayıt dondurma en fazla kaç yıl? Öğrenciye verilen öğrenimine ara verme izinlerinin toplamın normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz. Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir.

AÖF öğrencisi ikinci üniversite okuyabilir mi?

Not: Açık, uzaktan ve örgün eğitimden mezun ya da öğrenci durumunda olanlar aynı alanda olmamak şartı ile ikinci üniversite kaydı yaptırabilirler.