Evde domates rendesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde domates rendesi nasıl yapılır?
  2. Rende domates ne kadar kaynatılır?
  3. Rendelenmiş domates nasıl saklanır?
  4. Basit domates sosu nasıl yapılır?
  5. Domates sosu kaç dakika Kaynamalı?

Evde domates rendesi nasıl yapılır?

Domatesin kabuklarını soyup rondodan geçirin tencereye boşaltın,ocağa koyup domates suyunu biraz çekip kokusu iyice çıkana kadar kaynatın, sonra sıcak olarak beklemeden kavanozlara doldurun ,hava almayacak şekilde kapatın ters çevirerek sarın 1 gece bekletin serin yerde saklayabilirsiniz, yemeklerde çorbalarda melemen ...

Rende domates ne kadar kaynatılır?

Robotta çekilen domatesler tencereye alınır ve hiç bir şey eklemeden (yağ, tuz..) orta hararetli ateşte en az 45-60 dk kaynatılır. Kaynatma süresi çok önemli. 45 dk pişirdim altını kapatayım demeyin, bu noktada domatesin su miktarı size yol gösterici olacaktır. Eğer çok suluysa biraz daha kaynatın.

Rendelenmiş domates nasıl saklanır?

Domatesleri küp küp keserek buzlukta saklayabileceğimiz gibi rendeleyerek de dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunun için rendelediğiniz domatesleri ince süzgeçten az miktarda suyunu salacak kadar süzün. Çok fazla suyunu süzer iseniz, kıvamı salça gibi olur. Ardından poşetlere koyup, dondurucuda saklayabilirsiniz.

Basit domates sosu nasıl yapılır?

Domates Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
  2. Zeytinyağını derince bir tencerede kızdırın ve sarımsakları üstüne rendeleyin. ...
  3. Biberiyeleri içinden alın ve domatesleri ekleyin.
  4. Tuzunu da ekledikten sonra 30 dakika kadar ara ara karıştırarak kaynatın.
Daha fazla öğe...

Domates sosu kaç dakika Kaynamalı?

Kavanoz ve kapaklarının önceden kullanılmamış ve steril olmasına özen gösterin. Kapakları kavanoza tam olarak oturması için kaynar su dolu tencerede 8-10 dakika kadar kaynatın. Sos dolu kavanozları hava yapmaması için bir gece boyunca ters tutarak bekletin.