Yetim aylığı mezun olunca kesilir mi?

İçindekiler:

  1. Yetim aylığı mezun olunca kesilir mi?
  2. 18 yaşını dolduran erkek çocuğun maaşı kesilir mi?
  3. Sigortali calisan yetim maasi alabilir mi?
  4. Boşanan bir kadın babasının sigortasından yararlanabilir mi?

Yetim aylığı mezun olunca kesilir mi?

Öğrencilik süresi ve yaş ile ilgili durumlar sadece yetim maaşı almaya hak kazanan erkek öğrencileri kapsamaktadır. Eğitim hayatına devam etmemiş olan ve 20 yaşını bitiren erkeklerin yetim maaşı kesilmektedir. Açık lise okuyanlar da 20 yaşına kadar maaş almaya devam edebilmektedirler.

18 yaşını dolduran erkek çocuğun maaşı kesilir mi?

Geçmişte 4/a kapsamında çalışan öğrencilerin de yetim aylığı kesiliyordu. ... Erkek çocukların ölüm (yetim) aylığı 18 yaşını doldurunca kesiliyor. Ancak, orta öğrenim öğrencileri 20, yükseköğrenim öğrencileri ise 25 yaşını dolduruncaya kadar yetim aylığı almaya devam eder.

Sigortali calisan yetim maasi alabilir mi?

SSK veya Bağ-Kur kapsamında çalışan ya da emekli olan kız çocuğuna, bekar veya dul olması koşuluyla yetim aylığı bağlanıyor. Babanız Emekli Sandığı emeklisi olsaydı, SSK emeklisi olduğunuzdan, babanızdan aylık bağlanabilecekti.

Boşanan bir kadın babasının sigortasından yararlanabilir mi?

Eşimden boşanmadan önce eşimin sağlık sigortasından yararlandım. Babam emekli sandığına bağlı ve ben onun sağlık güvencesinden yararlanabilir miyim? Eşinden boşanmış olan kadın babasının sigortası üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanır.