E devlet şifresi değişir mi?

İçindekiler:

  1. E devlet şifresi değişir mi?
  2. E devlet şifresi kaybolursa ne olur?
  3. E devlet şifresi unutulduğunda ne yapılmalı?
  4. PTT'den E-devlet şifresi aldıktan sonra ne yapmalıyım?
  5. Tüm PTT şubeleri e devlet şifresi veriyor mu?
  6. E devlet PTT'ye gitmeden nasıl alınır?

E devlet şifresi değişir mi?

Şifrenizi unutmanız durumunda e-Devlet'te doğruladığınız telefon numaranız ile şifrenizi yenileyebilirsiniz. ... Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

E devlet şifresi kaybolursa ne olur?

Şifrenizi mi unuttunuz?
  • Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.
  • Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

E devlet şifresi unutulduğunda ne yapılmalı?

E-devlet sistemi üzerinden yeniden şifre alabilmeniz için daha önce PTT şubesinden şifre almış olmanız gerekmektedir. Eğer bu işlemi daha önce gerçekleştirdiyseniz ve telefonunuzu girişlerinizde kaydetip, telefonunuzu onayladıysanız online olarak yeniden şifre alabilirsiniz.

PTT'den E-devlet şifresi aldıktan sonra ne yapmalıyım?

Şifre ile giriş yaptıktan sonra şifrenizi değiştirmeniz istenir, bu durumda PTT'den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve belli kriterlerden oluşan (şifre değişikliği sayfasında açıklanan) yeni şifrenizi girmeniz istenir.

Tüm PTT şubeleri e devlet şifresi veriyor mu?

E-Devlet şifresi, PTT şubelerinden alınıyor. Her vatandaş kendi e-Devlet şifresini T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu kimlik kartı ile alabilir En yakın PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifresi edinilebiliyor.

E devlet PTT'ye gitmeden nasıl alınır?

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.