Vasi mahkemesi kaç gün sürer?

İçindekiler:

  1. Vasi mahkemesi kaç gün sürer?
  2. Vasi kimler olamaz?
  3. Vasi atanırsa ne olur?
  4. Annenin vasisi nasıl olunur?

Vasi mahkemesi kaç gün sürer?

Mahkeme kararı olmadan küçük veya kısıtlılara vasi atanması mümkün değildir. Vasilik davaları süresi 120 gün ila 331 gün arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Vasi kimler olamaz?

Vasi olacak kişinin aynı zamanda M.K. 418. ... Maddeye göre; 'kısıtlılar, kamu hizmetinden yasaklılar veya haysiyetsiz hayat sürenler, menfaati kendisine vasi atanacak kişinin menfaati ile önemli ölçüde çatışanlar veya onunla aralarında düşmanlık bulunanlar, ilgili vesayet daireleri ve yargıçları'' vasi olarak atanamazlar.

Vasi atanırsa ne olur?

Vasilik bir defa atandıktan sonra ömür boyu aynı kişinin yaptığı bir hukuki kurum değildir. Vasilik için kişi 2 yıllığına atanır. Süre dolduktan sonra yeni bir süre verilmezse vasilik görevi sona erer. Yine vasi kısıtlanırsa veya ölürse vasilik görevi sona erecektir.

Annenin vasisi nasıl olunur?

Vasilik Davası hasımsız olarak Sulh hukuk mahkemesine açılır. Vasilik Davası görülürken, nüfus kayıtları talep edilir, Vesayet altına alınacak kişi ve şahitler dinlenir. Vasi altına alınacak kişi için sağlık raporu alınır. Dava sonunda kişinin kısıtlanmasına ve kendisine vasi atanmasına karar verilir.