Nanenin büyümesi için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Nanenin büyümesi için ne yapmalı?
  2. Nane suyu sever mi?
  3. Saksıda nane ekimi nasıl yapılır?
  4. Saksıda nane ne zaman ekilir?
  5. Nane bitkisi nerede yetişir?
  6. Nane çok yıllık mıdır?
  7. Taze nane nasıl Köklendirilir?
  8. Nane hangi illerde yetişir?
  9. Nane hangi ülkeye aittir?

Nanenin büyümesi için ne yapmalı?

Nanelerin büyümesi için toprak sürekli nemli kalmalıdır. Kış aylarında sulama işlemini daha az, yaz aylarında ise daha çok yapabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken diğer nokta, sulama esnasında nane yapraklarına su gelmemesidir.

Nane suyu sever mi?

Nane çok fazla suya ihtiyacı olan bir bitkidir ve yıllık yağışın 1100 mm'den az olan ve sulama yapılmayan alanlarda ticari olarak yetiştirilemez. Neredeyse tüm ticari nane tarlaları, özellikle yaz aylarından önce ve yaz aylarında, hasat aralarında sulanır.

Saksıda nane ekimi nasıl yapılır?

Nane yetiştirmek için aldığınız saksının en alt kısmına birkaç parça taş yerleştirerek delikleri hafifçe kapanmasını sağlayın. Üzerine saksının yaklaşık 3/4'ünü dolduracak şekilde toprağı ilave edin. Yerleştirirken toprağı çok bastırmamaya, sıkıştırmamaya özen gösterin.

Saksıda nane ne zaman ekilir?

Nane tohumu ekimi için uygun şartların yerine getirilmesi önemlidir. Bu şartlardan biri de iklim ve sıcaklıktır. Nane çok soğuk hava koşullarını sevmez. Bahar aylarında nane tohumunu saksıya ya da bahçeye ekebilirsiniz.

Nane bitkisi nerede yetişir?

Ülkemizde bütün bölgelerde küçük çaplı yetiştirilmesine karşılık Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde ticari olarak üretilmektedir. Toplam nane üretim miktarımız 3.000 ton civarındadır. Nanenin anavatanı Akdeniz sahilleri olarak bilinmektedir.

Nane çok yıllık mıdır?

Evet, nane çok yıllık bir bitkidir. Çoğu ticari nane yetiştiricisi, aynı nane bitkilerini tarlada 4-5 yıl tutar ve ardından tarlayı pullukla sürerek bitkileri imha ederler.

Taze nane nasıl Köklendirilir?

Dik durabilmeleri için bardağın üzerine, içinden nane dallarını geçirebileceğiniz şekilde deldiğiniz kartonlar yerleştirebilirsiniz. Bardağı da temiz suyla güzelce doldurmayı unutmamalısınız. Bu şekilde güneş gören bir yerde her bir nane dalını bekletin. Bir süre sonra köklenmeye başladıklarını göreceksiniz.

Nane hangi illerde yetişir?

Parfüm, içki, çiklet ve ilaç sanayinde de aranan bir bitki olan nane insan vücudunda çeşitli hastalıkların tedavisinde de geniş çaplı kullanılmaktadır. Ülkemizde bütün bölgelerde küçük çaplı yetiştirilmesine karşılık Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde ticari olarak üretilmektedir.

Nane hangi ülkeye aittir?

Özellikle et yemekleri ve çorbalara eklenen nane, sadece tadıyla değil kokusuyla da iştahları açıyor. Mesela Anadolu'da yapılan çorbalarda nanenin tadından önce o muhteşem kokusu sofralarla buluşuyor. Aromasıyla büyüleyen bu tadın anavatanı olarak ise Anadolu ve Mısır toprakları gösteriliyor.