En iyi yoğurt nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. En iyi yoğurt nasıl yapılır?
  2. Mayayla yoğurt nasıl yapılır?
  3. Yoğurt mayalamak için ne kadar yoğurt?
  4. Yoğurt mayası ekşi olursa ne yapmalı?
  5. 3 kilo süte ne kadar maya konur?

En iyi yoğurt nasıl yapılır?

Mayanızı bir kabın içine koyun ve bir miktar süt ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından bu karışımı sütün içerisine ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Hemen ardından yoğurdu mayaladığınız kabı sarıp sarmayalın ve kapağını da güzelce kapatın. Oda sıcaklığında ortalama 6-8 saat arası mayalandırmaya bırakın.

Mayayla yoğurt nasıl yapılır?

YOĞURT NASIL MAYALANIR? Süt, belli bir ısıya düştüğünde mayalamak için ayrılan yoğurdu bir kaseye koyun. İçine 4-5 kaşık süt katın daha sonra karıştırarak sıvı hale getirin. kasede bulunan mayanın tümünü tencerenin orta kısmına dökün. Orta hızda 4-5 kez kaşıkla karıştırınve mayanın süte tamamen dağılmasını sağlayın.

Yoğurt mayalamak için ne kadar yoğurt?

Yoğurt ne kadar sürede mayalanır: 1 litre süte 1 yemek kaşığı yoğurt koyarsanız 5 - 6 saatte yoğurdunuz mayalanmış olur. Şayet 1 litre süte 1 şeker kaşığı yoğurt koyarsanız 12 saatte yoğurdunuz mayalanır.

Yoğurt mayası ekşi olursa ne yapmalı?

Ekşi yoğurdumuzu kaseye alıp çok az tuz ekleyip 3 kaşık soğuk süt ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz tadına bakın eğer biraz eksilik varsa çok az daha süt ekleyin ve tekrar karıştırın. Yoğurdunuzu tatlı tatlı yiyin :) Evde yoğurt çalmadan deneyebilirsiniz de tabi ki. Ben bu yaptığımla yoğurdumu yapıyorum ve tutuyor.

3 kilo süte ne kadar maya konur?

3 kilo sağılmış çiğ süt(yada günlük sise sütü) en az 1,5 kaşık maksimum 3 yemek kaşığı ev yoğurdu. mayalamak için tencere,cam kavanoz yada toprak kap.