Alıç sirkesi nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Alıç sirkesi nasıl kullanılır?
  2. Alıç sirkesinin tadı nasıl olur?
  3. Alıç sirkesi bozulur mu?
  4. Alıç sirkesi neye kullanılır?
  5. Alıç sirkesi nasıl muhafaza edilir?
  6. Alıç sirkesi ne kadar bekler?

Alıç sirkesi nasıl kullanılır?

Aç veya tok karnına içilebilen sirkenin iki dozu arasında ortalama 8 saat olmalıdır. Su ile karıştırılarak içilen karışım, günde bir veya iki kez tüketilebilir. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı alıç sirkesi eklemek tavsiye edilir. Salatalara konulacaksa su ile seyreltilerek az miktarda eklenebilir.

Alıç sirkesinin tadı nasıl olur?

Alıç sirkesi, tadı hafif buruk ama tatlı alıç meyvesinden yapılan bir sirke türüdür.

Alıç sirkesi bozulur mu?

Sirke bozulursa ne olur? Sirke bildiğimiz anlamda bozulmaz. Özetle, teknik olarak serin ve karanlık bir yerde şişesinde saklanan sirke 100 yıl sonra bile güvenle tüketilebilir.

Alıç sirkesi neye kullanılır?

Alıç sirkesi kan yapıcı etkisinden dolayı kansızlık tedavisinde kullanılır. Rahatlatıcı etkisi sayesinde stresi azaltmaya yardım eder. Metabolizmayı daha hızlı çalıştırdığı için kilo vermeye yardımcı olur. Böbrek kumunu döker ve idrar söktürücü etkisi vardır.

Alıç sirkesi nasıl muhafaza edilir?

Isıdan ve ışıktan uzak kalması gereken alıç sirkesini buzdolabı, kiler gibi yerlerde saklayabilirsiniz. Alıç sirkesini saklarken hava almamasına çok dikkat etmeliyiz. Hava alan sirkelerde zamanla bozulma ve küf oluşumu gerçekleşmektedir.

Alıç sirkesi ne kadar bekler?

Tuz, sirke ve nohutları da ekleyip ağzını temiz bir tülbentle kapatın. Kavanozu güneş almayan bir yere koyup arada kontrol ederek 15-20 gün kadar bekletin. Bu sürede alıçlar yavaş yavaş kavanozun dibine çökecek. Hepsi kavanozun dibine çöktüğünde sirkeniz yenmeye hazırdır.