Ek gıda yoğurt nasıl verilmeli?

İçindekiler:

  1. Ek gıda yoğurt nasıl verilmeli?
  2. Kaşık maması ne kadar verilir?
  3. 5 aylık bebek kaşık maması yer mi?
  4. 4 aylık bebeğe hangi püreler verilir?

Ek gıda yoğurt nasıl verilmeli?

Yoğurt: 4-6 ayda Genellikle ikindi öğünü ek gıdası olan yoğurt, muhallebi yerine de verilebilir. Hazırlanışı: Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (40 C) kadar soğutulur. Bir litre süte 1-2 çorba kaşığı süt içinde sulandırılmış bir çorba kaşığı yoğurt maya olarak eklenir ve yavaşça karıştırılır.

Kaşık maması ne kadar verilir?

Bebeklere en erken 4'üncü ayın sonundan itibaren ve en geç 6'ncı aydan sonra kaşık maması verilmelidir*. Bebek artık aktif bir öğrenme sürecindedir ve tüm yeni tecrübelere merakla tepki verir. Bebeğinizin hazır olması durumunda kaşık mamaya başlamak için en ideal zaman bu dönemdir.

5 aylık bebek kaşık maması yer mi?

Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesine çalışılmalıdır. Anne sütünün yetmediği kesinleşmişse 4 aya kadar mamalarla beslenmelidir. 4. aydan itibaren sebze püreleri + kaşık mamaları başlanır. 5. ayda yukarıdaki gıdalara yoğurt eklenir.

4 aylık bebeğe hangi püreler verilir?

Havuç, patates ve kabak tam olarak ezilip püre haline getirilir. Zeytinyağı eklenerek mama tamamlanır. 400cc'ye 2 çorba kaşığı z.yağı konur. 3-4 gün (Karışık sebze püresi): Yukarıdaki karışıma 2-3 çay kaşığı pirinç ve her gün yeni bir sebze eklenmelidir.