Mahkemeden vasi belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Mahkemeden vasi belgesi nasıl alınır?
  2. Vasi kararı ne zaman çıkar?
  3. Alzheimer hastasına vasi tayini nasıl yapılır?
  4. Vesayet davası kaç gün sürer?
  5. Vasi tayin edilen biri mal satabilir mi?

Mahkemeden vasi belgesi nasıl alınır?

VASİ TAYİNİ ATANMASI Vasi olarak atanmayı talep eden hasta yakını bir dilekçe ile mahkemeye başvurur. Mahkemeden alınan resmi evrakla birlikte Sağlık Kurulu Kalemi'ne başvurulur. şlemler tamamlandıktan sonra Sağlık Kurulu Polikliniği'nde doktorlar tarafından hastanın ön muayenesi yapılır.

Vasi kararı ne zaman çıkar?

Vasi kararı ne zaman kesinleşir sorusunun yanıtı, mahkeme sonuçlandıktan sonraki karar taraflara tebliğ edilir. 14 gün içerisinde vasilik görevine itiraz olmaması durumunda karar kesinleşir.

Alzheimer hastasına vasi tayini nasıl yapılır?

veremiyordur. Böyle bir durum oluşmaya başladığı zaman hasta veya yakınları tarafından talep edilmesi halinde bir vasi belirlenmesi uygun olur. Hasta yakınları adliyelerde özel yetkili sulh hukuk mahkemelerine dilekçe vererek başvuru yapabilirler. Hasta yakınları belirlenen tarihteki davayı kendileri takip edebilirler.

Vesayet davası kaç gün sürer?

Mahkeme kararı olmadan küçük veya kısıtlılara vasi atanması mümkün değildir. Vasilik davaları süresi 120 gün ila 331 gün arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Vasi tayin edilen biri mal satabilir mi?

Vasi: Ana veya babanın velayeti altında olmayan küçükler ile kısıtlı ergin kimselerin kişiliği ve malvarlığı ile ilgili tüm menfaatlerini korumak ve hukuki işlemlerinde onu temsil etmekle yükümlü kanuni temsilciye denir. Vesayet altındaki kişiye ait malların satışında açık arttırma esastır.