1 adet küçük hurma kaç kalori?

İçindekiler:

  1. 1 adet küçük hurma kaç kalori?
  2. 1 Kudüs hurması kaç kalori?
  3. 2 adet ceviz kaç kalori?
  4. Diyette hurma yenir mı?
  5. Yoğurt hurma kaç kalori?

1 adet küçük hurma kaç kalori?

Kuru halde tüketilen bir hurma kaç kalori diye sorulursa öncelikle hurmanın kaç gram olduğunu bilmek gerekir. 10 gramlık küçük boy bir adet hurma yaklaşık 28 kaloridir. 15 gramlık orta boy bir adet hurma ise küçük boy hurmadan farklı olarak 42 kaloriye sahiptir ve ara öğünlerde tüketilebilir.

1 Kudüs hurması kaç kalori?

Bir adet hurma 15 gram olup 42 kaloridir. Kudüs Hurmasının Besin Değerleri Nelerdir? Hurmanın 100 gramının içerisinde 75 gram karbonhidrat, 2,5 gram protein ve 0,4 gram yağ bulunmaktadır.

2 adet ceviz kaç kalori?

1 adet ceviz ortalama 33 kalori içerir. 2 adet ceviz içi yemeniz 1 porsiyon meyve yemenize eş değer olarak sayılabilir. Kalorisi yüksek bir besin olduğundan, mutlaka ölçülü tüketilmelidir.

Diyette hurma yenir mı?

Hurma, doğru şekilde tüketildiğinde zayıflamaya destek olduğu için diyet yaparken yenebilir. Şeker oranı yüksek bir besin olduğu için abartılmadan günde 2-3 adet tüketilebilir.

Yoğurt hurma kaç kalori?

Hurma yoğurt diyetinde günde 21 hurma ve 3 kase yoğurt yeniyor. Bir hurma ortalama 42 kalori, bir kase yoğurt ise yaklaşık 110 kalori olarak biliniyor. Yani bu diyette günde alınan kalori miktarı 1200-1300 arasında oluyor.