Emzirirken Kıvırcık yiyebilir mi?

İçindekiler:

  1. Emzirirken Kıvırcık yiyebilir mi?
  2. Emziren anne karnabahar yiyebilir mı?
  3. Emziren anneye Mısır gaz yapar mı?
  4. Kereviz gaz yapıyor mu?

Emzirirken Kıvırcık yiyebilir mi?

Günlük beslenmede sık tüketilmesinde fayda vardır. – Salam, sosis gibi katkı maddesi içeren besinlerden uzak durun. – Demir yönünden zengin yiyeceklerle birlikte C vitamini kaynağı olan domates, biber, maydanoz, kıvırcık gibi taze sebze ve portakal, greyfurt, çilek gibi meyvelerin alınması demir emilimini artırır.

Emziren anne karnabahar yiyebilir mı?

Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt. Kafein içeren içecekler, çikolata, çay hem gaz yapar, hem de bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur.

Emziren anneye Mısır gaz yapar mı?

Gaz yapan besinlere dikkat edilmelidir. Mercimek, kuru fasulye vb. bakliyatlar, bulgur, buğday, süt, karalahana, lahana, brokoli, karnabahar, mısır gibi besinler gaz yapabilme ihtimali olan besinlerdir. Doğumdan sonraki ilk 15-20 günde bu besinlerden uzak durmakta fayda vardır.

Kereviz gaz yapıyor mu?

Lif yani posalı ve yüksek miktarda şeker içeren besinler gaz sorunu yaşamanıza neden olabilir. Kereviz ise lifli bir besindir bu nedenle tüketim sıklığına bağlı olarak gaz problemi yaşamanıza sebep olabilir.