TDK mütevazı nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. TDK mütevazı nasıl yazılır?
  2. Muzdarip nasıl yazılır TDK?
  3. Mustarip mi?
  4. Mütevazilik mi mütevazılık mı?
  5. Doküman nasıl yazılır doğrusu?
  6. Mahzur mu mazur mu?
  7. Bir mahsuru yoksa ne demek TDK?

TDK mütevazı nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mütevazi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mütevazı şeklinde olmalıdır.

Muzdarip nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, muzdarip şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "musdarip" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "muzdarip"tir.

Mustarip mi?

Bu kelimenin muzdarip mi, müzdarip mi, mustarip mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı muzdarip şeklinde olmalıdır.

Mütevazilik mi mütevazılık mı?

Kendisiyle ya da yaptığı şeylerle övünmeyi sevmeyen, gösteriş yapmayan ve alçak gönüllü kişiler için mütevazı kelimesi kullanılmaktadır. Aynı şekilde mütevazılık ise kişinin karakter yapısına yerleştirdiği alçak gönüllü bir hayat tarzıdır.

Doküman nasıl yazılır doğrusu?

Bu kelimenin döküman mı, doküman mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı doküman şeklinde olmalıdır.

Mahzur mu mazur mu?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mahsur şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mahzur şeklinde olmalıdır.

Bir mahsuru yoksa ne demek TDK?

Yine aynı dilden gelen “mahzur” ise “sakınca, engel” demek. Yani bir yerde “mahsur kalmak” mümkün veya bir şeyin “mahzuru yok” denebilir.